Recenze Audi 80 B3
“Super auto za málo peněz!”

Autor recenze: Miras ,
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1989 Typ motoru:2.0E Stav km při koupi:210 000 km Stav km nyní:240 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 22. 2. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.7

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při koupi bylo auto v dost žalostném stavu: Nefunkční termostaticnký spínač ventilátoru, zarezlá páčka ruční brzdy v jednom brzdovém třmenu, prasklé koleno sacího potrubí a mnoho drobných vad způsobených spíše nedbalostí předchozího majitele.

Jinak žádná závažnější porucha. Mimochodem termostat se hodí s drobnou úpravou zásuvky tuším z Octavie.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Na svou dobu velmi pokrokový automobil, který je schopný konkurovat i dnešním vozům. Předností je velmi lidová cena (rok 1990 kolem 50 000Kč) a výborná povrchová úprava. Spotřeba je velmi závislá na poloze plynového pedálu. Dlouhé cesty s rychlostí do 100km/h se dají zajet za 6.5l/100km. Skvělé jízdní vlastnosti (dobře rozložená hmotnost na nápravy).

Prostě bomba auto!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Audi 80

Vložit komentář

Jízdní vlastnosti

Dovolím si oponovat v otázce jízdních vlastností, resp. rozložení hmotnosti. Jak je patrné již z konstrukce vozu s motorem podélně před přední nápravou, jedná se o vůz silně nedotáčivý a to dokonce i s pohonem Quattro. Sám jsem majitelem Audi Coupe s předním pohonem a identickým motorem a můžu říct, že auto se chová relativně dobře, což lze přičíst 16" pneumatikám šíře 205. Dokážu si představit, že rychlejší jízda s 80tkou na 14" kolech může být docela o hubu) Nicméně jakmile zaprší je třeba mít se na pozoru, předek má tendenci sunout se po tečně ven, je to mžik a nedá se s tím prakticky nic dělat, stačí jen být trochu rychlejší v nájezdu do zatáčky a je to. Nicméně těžký motor na předku má i svá pozitiva, letošní zimu se všichni zahrabali už na parkovišti, ale audi i na uklouzaným jede, i bez Quattra. Rada na závěr: Vyvarujte se levných dílů na podvozek z druhovýroby, kupovat jen díly v kvalitě originálu (např. Swag) nebo originál, mnohdy jsou tyto díly za prakticky stejnou cenu jako ty horší, stačí se jen v obchodě zeptat na ceny od různých výrobců.

05.02.2010 | 08:50:34 | Satan Reagovat

Audi mám taky,jsem s ní spokojen až na pár detajlů jako je třeba malej vstup do kufru a nádrž za sedačkama,ale jinak jsem spokojen.

09.12.2005 | 00:21:13 | mira makovice Reagovat