Recenze Mazda MX-3 1.6 16V 66kw
“Velice doporučuji.”

Autor recenze: Tonda (28 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.6 16V 66kw Stav km při koupi:78 000 km Stav km nyní:146 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 5 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 2. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Vectra 2.0 i

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ano, rozbitá převodovka.

Jinak krom běžných oprav způsobených provozem auta, jako nové brzdy, tlumiče atd. nic jiného.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Souhlasím, že MX3 je srdeční záležitost. Kromě rozlomeného předl.kola, jehož kusy zapadaly mezi hřídele a zapříčinily tak rozsypání převodovky, kde i z okruhu známých, kteří měli naprosto stejnou vadu, bych tohle uvedl jako jedinou slabost tohoto kupátka, je auto velmi spolehlivé. Absence 6.rychlostního stupně je však velká.

Motor se rychle vytáčí, avšak rychl.převody jsou krátce odstupňované a při rychlostech nad 160km/h běží motor již ve vysokých otáčkách (max.rychlosti jsem dosáhl ve 200km/h) Přičemž právě 6.rychlost by motoru při těchto rychlostech značně odlehčila, snížila by se hlučnost a i částečně spotřeba, protože motor by se tak nevytáčel. Auto mám již pátým rokem a jsem spokojen. 1.6 motor jak ve verzi 66kw, tak 79kw, postrádá trochu víc síly, ale v šestiválcové 98kw verzi je výkon již dostatečný, kde tento motor dělá z lehké MX3 malou raketu na kolech.

Design je hodně zdařilý a nadčasový, kde v renomovaném německém časopise(mám doma) byla mezi odborníky vyhlášena MX3 dokonce autem desetiletí! A nejlepším důkazem toho je, že velká spousta lidí, vesměs ženského pohlaví se za MX3 hodně otáčí:)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Mazda MX-3

Vložit komentář

Souhlas

Souhlas, mám MX - 3 už rok, a až na korozi lemů si nemůžu na nic stěžovat. Doporučuju každému kdo má rád sporťáky a nechce do auta investovat statisíce.

13.05.2008 | 12:57:32 | Jaky Reagovat