Recenze Opel Astra Twin Top 1.8 COSMO
“OK”

Autor recenze: Astra (28 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1800 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:75 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 30. 5. 2009

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

5
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Mondeo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Dvakrát měněný klakson (záruka).

Cukání motoru po studeném startu v zimním období (již od nového vozu - v servise Opel dodnes neodstraněno).

Prasklé žárovky předních světlometů (výměna).

Zpuchřelé těsnění u střechy (záruka).

V počátku problémy s pevnou skládací střechou.

Třetí brzdové světlo vyměněno v rámci svolávací akce.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Astřičku jsem pořídil jako novou u oficiálního dealera Opel. Jedná se o kabriolet s pevnou skládací střechou. Předchozí vozidlo bylo Ford Mondeo Tddi r.v.2001 se kterým jsem byl po provozní stránce naprosto spokojen. Ze začátku jsem s vozidlem nebyl zcela spokojen. Motor 1.8 103kW mi nepřipadal dostatečně výkonný a s autem vážícím 1.5 tuny měl občas dost práce. Zafira se stejným motorem (v době kdy už auto bylo zajeté) mi viditelně ujížděla. Zhruba po 10 tis. km se rozjezdil a nebo jsem si na slabší dynamiku zvyknul. Na vozidle jsou 17" kola s pneu 225/45 a to taktéž dynamice ubírá. Se zimníma 16" kolama ja dynamika rozhodně příjemnější. Zpočátku byly problémy s pevnou skládací střechou. Někdy se nezavřela zcela správně a pokus se musel opakovat. Ze závad bych jako nejzávažnější považoval cukání motoru za studena. Po nastartování v zimních měsících trvalo cca 1km než problém ustal. V servise závada nenalezena. Jinak služby autorizovaného servisu v Pardubicích si uznání rozhodně zaslouží. Čím delší dobu auto mám, tím jsem spokojenější. Je ideální na delší vzdálenosti, kdy se odmění i nižší spotřebou. Jezdí v průměru za 8 litrů. Nejnižší spotřeba 5,8 a nejvyšší je relativně neomezená, ale při velmi ostré jízdě je cca 12 litrů. Byť má vozidlo opravdu velmi dobrý podvozek, na sportovní jízdu auto není stavěný. Opotřebení auta je v dnešní době minimální. Například v interiéru (opotřebení volantu, sedaček, přístrojovky) není poznat rozdíl od nového vozu. Uričtě mě mrzí propad ceny při opětovném prodeji vozidla a jeho neprodejnost. Další vozidlo Opel bych si koupil, ale již jako ojeté ideálně dva roky staré.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Astra

Vložit komentář

Souhlasim s Vami.Ve dnesni dobe je tezko prodat jakykoli vuz.Jinak do 1,5 t tezkeho vozu bych chtel alespon 160-170 koni.Jinak je to line !

01.06.2009 | 14:24:20 | jamieson Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Opel Astra