Recenze Opel Corsa 1,2 16V
“Městský ideál nejen do města”

Autor recenze: Corsár (20 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.2 16V Stav km při koupi:52 000 km Stav km nyní:64 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,6 l/100 km Vloženo: 15. 12. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Mechanicky je auto bez poruchy, pouze občas zazlobí elektronika přístrojové desky. Ovšem to se stane tak 1krát za 3 měsíce, takže to není tak závažné.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsme koupili na jaře 2007 od autorizovaného prodejce Opel jako lehce ojeté a od 1. majitele. Slouží hlavně jako 2. auto do rodiny, takže jeho hlavním místem účinkování je město, parkoviště u supermarketů atd. Zde člověk ocení malé rozměry auta, méně však menší rejd a horší výhled přes C sloupky.
Jako pohonná jednotka slouží 1.2 litrový 4válec s výkonem 55 kW, který je naprosto dostačující, a to hlavně v kombinaci s velmi krátkou převodovkou. Dynamika auta je velmi dobrá, zvláště s přihlédnutím na objem motoru. Odpružení je spíše tvrdší, což je dobré na kvalitní silnici, ovšem vzhledem k stavu českých silnic je to spíše mínus. Brzdy jsou suverénní, lehce dávkovatelné - ještě nikdy jsem neměl problém auto ubrzdit, či cítil vadnutí brzd.
Auto bych doporučil jako nákupní tašku do města, s kterou se ovšem nemusíte bát vyrazit i dál, avšak dálnicím bych se vyhnul vzhledem k malé váze vozu a náchylnosti na boční vítr a také kratičké převodovce, která nutí točit motor na dálnici závratné otáčky.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Opel Corsa

Vložit komentář