Recenze Yamaha TDM 850
“Etalon své třídy již mnoho let.”

Autor recenze: sven (37 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:849 Stav km při koupi:35 000 km Stav km nyní:38 000 km Způsob řazení:manuál Status motocyklu při koupi:ojetý Jak dlouho motorku používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 5 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 28 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí motorka: Suzuki GSXF 750

Koupili byste další motorku tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na motorce

Prosakující hadice u termostatu.


Hodnocení a zkušenosti s motorkou

Motocykl jsem zakoupil na základě rozhodnutí, že potřebuji motocykl na kterém budu sedět vzpřímeně. Na cestovně-sportovních motocyklech už mě prostě bolely ruce a záda.

TDMko bylo náhodnou koupí a navíc jsem nějak netíhl po dvouválcích. Již ten den hned po převzetí SPZ jsem vyrazil na třísetkilometrový okruh. Zpočátku byly moje reakce na motocykl rozporuplné, ale s přibývajícím počtem km se mi stále více ,,dostával do ruky". Večer jsem už věděl, že je to opravdu povedený motocykl.

Motocykl je velmi lehce ovladatelný i přes jeho mohutný vzhled. Překvapivý je zátah motoru od spodu. Je to jako motory TDI u aut - prostě máte zařazenou čtyřku, motor točí nějakých 3000 otáček a pak stačí jen přidat plyn a máte na tachometru 130 km/h. Točivý moment je zde opravdu výrazný.

Motor je opravdový držák, výrobce doporučuje kontrolu a seřízení ventilů až při 42000 kilometrech. Potkal jsem Němce co měl najeto přes 120000 km, který kromě pravidelné údržby, jednoho seřízení motoru a výměny pneu nedělal vůbec nic a navíc tvrdil, že zná majitele, který má na své TDM najeto 190000 km a nechce ji prodat i když nějaký prodejce Yamahy mu za ni nabízí nějaký nový model od Yamahy.

I jiní majitelé mi potvrdili, že jsou se svými motocykly spokojeni. Slyšel jsem někde o velké spotřebě oleje. V mém případě jsem za celý cyklus od výměny do výměny nedolil ani mililitr oleje.

Spotřeba se při cestovním stylu jízdy ustálila na 5 l/100 km. Pokud se však otáčky udržují stále ve vyšším spektru není problém jezdit i za 8 l/100 km. Posaz za řidítky je velmi dobrý, menším postavám bych doporučil snížené sedlo. I po delší jízdě nebolí sedací partie, záda nebo ruce.

Ovladatelnost je velmi dobrá. Zdá se mi mdlý zvukový projev u originálních výfuků, naštěstí dal předchozí majitel na můj motocykl výfuky Lazer, které mají skvělý sound, zvlášť když někde v obci zavřete plyn.

Výfuky pak občanům ,,zahrají" do uší takovou serenádu jako Subaru Impreza WRC. Jediné co mi na motocyklu vadilo byly nadmíru velké vibrace zrcátek.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 28


Komentáře uživatelů k recenzi Yamaha

Vložit komentář