Recenze Fiat 127 900 MK3
“Super”

Autor recenze: Miroslav (29 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1982 Typ motoru:900 ccm Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 25. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 105

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Za ten čas ,čo som okupoval toto autičko ma nesklamalo ani raz. Jedinú vec ktorú som raz riešil bol spadnutý benzín , ktorý som vyriešil pomocou injekčnej striekačky , kde si po dotiahnuti ku karburatoru , už bez problemov tlačilo benzín samo.Na čo by som asi upozornil najviac pri kúpe takéhoto ojazdeného vozidla je stav zadnej nápravy , nosník , podblatníky atd. Oplatí sa tomu venovať pozornosť , pretože v jej zlom stave môžte raz odparkovať na streche. Inak klasicky koroduje spodok dverý zadné 3tie dvere okolo tesnenia a plastu a oplatí sa skontrolovat aj predné zavesenie kolies a nosníky. Oprava a údržba je pomerne jednoduchá ,auto neobsahuje toľko súčiastok a nieje problém ani z elektrikou , pokial ju nenecháte zaoxidovat a ak by predsa , ja som nemal problém podľa dostupnej schémy čokolvek skontrolovat a opraviť.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Fiat 127 900 ccm MK3 bolo moje druhé auto na ktorom som získaval vodičské skúsnosti a musím povedať že po Škode 105 S som vnímal toto autíčko ako malú raketu , do ktorej sa zmestilo všetko čo som nabalil a to štartovanie mi vždy prinieslo úsmev na tvár. Weber je Weber ja si nemôžem pomôct ale Škoda 105 z Jikov karburatorom je to najhoršie čo som zažil , i ked je pravda že mi naskočila i v - 20 stupňovej zime , ked som sa pokusil doniesť kámošku do pôrodnice...Story skončila tak že som došiel na pol cesty na pumpu , pretože štupel z ladu nepustil chladiaci okruh a prehrieval motor, zavolali sme taxík. No speť k mojej 9stovke , ktorú som mal po otcovi , ten prešiel na Golfa. Auto bolo klasicky bordové z novým lakom , vyzeralo síce bezchybne ale zadná náprava bola už skorodovaná,deravá a musím povedat že tolko stahovačiek a taxikárčení známich prežila bez prepadnutia kolies do kufra až ma to prekvapilo a stále išla až mi je lúto že som ju predal za smiešnych 10000 Sk. Poviem na rovinu ,že ak by som mal tú možnosť , vlastním ju ešte raz a kludne 9stovku , žiadnu 1.1 či 1.3 ale klasické OHVečko , ten môj motor bol super,síce netesnilo vrchné výčko až tak dobre ale to bol detail , čo ma potešilo bol údaj podla výrobného čísla motora ,kde som mal tú o trošička výkonnejšiu z vyšším maximom otáčok a tak isto ma viac tešil ručný sitič než automatika.Auto ma nenechalo v štychu ani ked som na slikoch za mokra dostal hodiny a po pár šmýkačkách ostal zapichnutý v priekope a to tak že ked som otvoril dvere, nevystupoval som, ale rovno vypadol.Po vytiahnutí auta som trochu vytiahol skryvený blatník aby neporezalo pneumatiku, naštartoval a frčal domov sa "pochváliť " . Škoda že vtedajší finančný stav ma donútil toto autičko predať , mal by som ho určite až doteraz. Dnes mám už iné , Fiat 128 Rally. Fiat 127 je tiež v kategorii vozidiel, kde ide skôr o nadšencov a ludí ktorý si radi umažú ruky olejom vo svojej garáži.Pre mladých je určite najzaujimavejšia verzia Sport kde 1.3 a 75 koní robí celkom živého spoločníka , i ked ak chce niekto tunovať Fiatku dá prednosť Fiatu UNO Turbo , ako by som to spravil aj ja. Ak máte zachovalú 9stovku je to ideálne nenáročné druhé rodinné vozidlo ktoré má mimochodom vätší kufor než škoda Felícia.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat 127

Vložit komentář