Recenze Fiat Coupe 2.0 20V TURBO
“Stylovka za rozumnou cenu.”

Autor recenze: MILHAUS (23 let),
Olomoucký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1998 Typ motoru:2,0 20V benzín Stav km při koupi:70 000 km Stav km nyní:80 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9,7 l/100 km Vloženo: 29. 3. 2005

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault Megane Coupe

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vyměněný byl projistotu rozvodový řemen (dle výrobce asi ve 100 až 120 tis. km) a zadní díl výfukového potrubí, kde byla, v místě navaření koncovky výfuku, koroze. Jinak je provoz naprosto bez problémů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Design vozu je z roku 1993, ale vůbec na něm nejsou roky vidět. Snad jen trochu na zadních lampách, které nemají čiré překrytí. Celkově ale vůz působý velice spotrovně a většinou nezůstane bez povšimnutí kolemjdoucích :-)

Slabinou auta jsou tenké plechy karoserie, takže předek auta dostává zabrat od kamínků. Ochrana proti korozi je ale výborná.

Interiér vozu pochází z karosářské dílny Pininfarina a skvěle doplňuje sportovní exteriér. Sedadla jsou tvrdá, ale ne nepohodná a mají dobré boční vedení. Sedadla jsou poměrně nízko, takže s místem nad hlavou není žádný problém i přes nízkou stavbu auta.

Veškerá el. výbava vozu (klimatizace, el. okna, stěrače atd.) pracuje spolehlivě a bez problémů, ale při koupi auta si to radši zkontrolujte. Interiér je velice dobře utlumen a motor není při nízkých otáčkách vůbec slyšet. Ovšem při sešlápnutí plynu od 3000 ot./min. až do 7000 ot.min má motor krásný zvuk dopněný "pískáním" turbodmychadla. Pozor tento zvuk je velmi návykový :-).

Motor 2,0 20V Turbo má 220 PS a kroutící moment 310 Nm, což je srovnatelné i s dnešními kupátky. Auto jde velice ochotně za plynem a s chutí zrychluje i při rychlostech kolem 230 km/h. Motory jsou navíc velice spolehlivé. Spotřeba se pohybuje mezi 8 a 13 l/100 Km, podle stylu jízdy.

Brzdy jsou výborné, kotoučové na všech kolech, podvozek příjemně tuhý a i díky viskózní spojce je chování vozu výborné.

Auto si zaslouží dobrou péči a není dobré na něm šetřit (olej atd.). Problém jsou drahé náhradní díly (např. výfuk cca. 15 000 Kč.) a někdy i jejich nedostupnost pro 20V Turbo motory. Přece jenom jich tu jezdí málo, něco kolem stovky. Ale žádný strach, ve značkových servisech žádný problém mít nebudete.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Coupe

Vložit komentář