Recenze Fiat Coupe 2.0 16v
“Za relativně málo peněz pěkné svezení v pěkném autě.”

Autor recenze: Honza 2.0 16v (19 let),
Liberecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:1995 , NA Stav km při koupi:167 000 km Stav km nyní:175 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 15 l/100 km Vloženo: 31. 1. 2006

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Tipo 2.0 ie

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Krom prasklého rozvodového řemene a vadné olejové pumpy žádná porucha (tj 2x kompletní oprava motoru po cca 25000,-), v servisní knížce taky žádné zvláštní záznamy, jen výměny "běžného spotřebního zboží", tj ramena přední nápravy, ložiska kol, tlumiče, výfuk.

S přihlédnutím na to, že auto sloužilo jako služební, tak je velmi zachovalé.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Coupečko jsem kupoval s otcem , jelikož jsem v té době ještě neměl ŘP. Když jsme ho pořizovali (tj cca 6let zpět) jich u nás moc nebylo a už vůbec ne ve verzi turbo. Naše coupe bylo prvním majitelem koupeno v ČR v roce 1995 a myslím si, že je jedno z prvních prodaných tady v ČR. Pořizovali jsme ho pouze za účelem příležitostních projížděk + laborování s výkonem atd...

Když jsem coupé kupovali, byli jsme uchváceni vzhledem, a tak vzhled byl přednější - i když jsme věděli , že existují i 220PS verze. Bohužel v té době byli pro nás cenově dostupné pouze NA (=natural atmospheric)verze (16v turba stála kolem 350000), tak jsem koupili první coupé, které se naskytlo. Sice mělo najeto cca 167000km, ale původní majitel ke coupé dal vše co je třeba (tj 3klíče- kovový, modrý a hlavní "bordó" + kódové karty imobilizéru), řekl co je třeba udělat, a doložil co se s autem kdy dělo. Za ty peníze to byl docela dobrý kup.

Pak se ale začaly projevovat najeté km. Jako první se ozval alternátor, jehož sjeté uhlíky si vyžádali výměnu a při té příležitosti celkovou repasi alternátoru. Pro jistotu se zrepasoval i startér. To byly méně nákladné zákroky, které potřebuje každé auto s podobnými km na tachometru.

Balší závadou byl vzduchový ventilek, který řídí volnoběžné otáčky - jeho pístek byl opotřeben, ale nejde sehnat jako samostaný kus, ale jako celek s tím ventilem, což je za nový cca 8000,-.Opotřebený nedoporučuji.

Pak se stala závada závažnějšího charakteru - prasklý rozvodový řemen. Takže coupe putovalo do servisu, kde byl motor opraven - tj výměna všech výfukových ventilů, přetěsnění hlavy, nový řemen a kladka. Motor v tomhle stavu jezdil rok.
Dále se po zkoušení jedné z drobných úprav doslova ztratil tlak oleje. Auto jsme odvezli do servisu, kde proběhla výměna olejové pumpy, poškozené vačkové hřídele, celkové rozebrání a složení motoru přebrus klikové hřídel a výměna ložisek. Po složení motor funguje bez větších problémů, co se elektroniky týče nezaznamenal jsem jediný problém.Občas se během jízdy rozsvítí na krátkou chvíli kontrolka, ale s autem se nic neděje.

Podvozkově je coupé výborné auto, řekl bych za jistých podmínek trochu náchylné k přetáčivosti. Brzdy jsou dobré, i když po intenzívním opakovaném brzdění z více jak 200km/h mají tendenci vadnout. Řízení je příjemě strmé.

Jedinou výtku bych měl ke vzdálenosti pedálů - pro člověka s velikostí nohy "lodivod" to není zrovna příjemné šlapat někdy naráz na 2 pedály, nebo při vyšlapávání spojky drhnout levou nohou o kobberec - to má za následek, že spojka nemusí být vypnuta.
A taky k malým zrcátkům, díky kterým není couvání " na milimetry" zrovna příjemné.

Motoricky 2.0 16v coupe jede velmi pěkně, běžnému smrtelníkovi postačuje na přepravu z bodu A do bodu B, i když rozhodně není brzdou provozu.

Spotřeba bych řekl patří mezi průměr toho co se u nás pohybuje na silnici. Nedostatku dílů bych se moc nebál - přeci motory jsou shodné s některými typy Lancií a Fiatů.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Coupe

Vložit komentář

fiat coupe

Dobry den chtel bych se zeptat nebo spis bych potreboval poradit mam fiat coupe 2.0 16v bez turba a koupil jsem ho priblizne z najeto 165tisic km vse v pohode jen alternator potreboval vimenit uhliky cos bylo v pohode ale najel jsem neco malinko pres 200000km a coupe uz se ani nehlo chtel bych se poradit cim by to tak mohlo byt jestli rozvody nebo neco horsiho diky..

02.12.2012 | 21:21:16 | Rencek  | 77.48.104.* Reagovat

zmatená trecenze

trochu zmatená recenze

13.04.2008 | 10:01:02 |  Reagovat

trochu sem se upsal, u toho startéru a altíku 120000km

01.02.2006 | 13:53:16 | Honza 2.0 16v Reagovat

spotřebu uvádím takovou jakou si myslím že to při mým stylu jízdy a provedených úpravách (teď je motor venku a skládá se na 200-210PS) má - neměřím ji jen občas natankuju plnou a jezdím tak dlouho dokud se nerozsvítí kontrolka , většinou to není zrovna pomalá jízdá, řekl bych že průměrná rychlost je mezi 100-130km/h , k tý spolehlivosti- nebejt těch extempore s motorem (jednu závadu ovlivnila kvalita oleje - syntetickej olej opravdu nedělá tomu motoru dobře , druhou kvalita rozvodovýho řemene, ten měl když prasknul najeto sotva 15000km) , o alernátoru a startéru nehodlám diskutovat..přeci jen jejich výrobci doporučujou kontrolu+ případnou opravu po 12000km

abyhc pravdu řek s autem jezdím tak , že dokud olej nemá 80°c nenakládám mu, po překročení téhle hranice a na volné a kvalitní silnici se otáčky pohybujou těsně před omezovačem

01.02.2006 | 13:50:50 | Honza 2.0 16v Reagovat

mno

Tak nad timto autem jsem taky premyslel...moc se mi libi design....ale nemuzu si odpustit poznamku jak muzes napsat ze je auto spolehlivy??kdyz vemu v potaz ze si najel 12t km tak mi tech oprav pride az moc...a docela me zaskocila spotreba..tu bych cekal nekde kolem 10l....ale jinak rikam moc pekny auticko a moc pekna fotka

01.02.2006 | 13:17:11 | stylus Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Coupe