Recenze Fiat Punto ELX
“Spolehlivé auto s nízkými provozními náklady.”

Autor recenze: Zuzka (25 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.3, 44KW Stav km při koupi:74 000 km Stav km nyní:96 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 5 - 6 l/100km l/100 km Vloženo: 18. 5. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Občas se seká posilovač řízení.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem kupovala ojeté, takže první zkušennosti s tím byly takové ty běžné vyměny - rozvody, olej, brzdové destičky (atd.) - po čase výměna baterie, oprava výfuku.

První dojem z auta byl velmi překvapivý. Na tak malé autíčko, tak velký vnitřní prostor a vcelku ucházející kufr. Také velice chválím úložný prostor v autě.

Spotřeba je taky velmi příjemná.

Setkala jsem se s tím, že mi autíčko "žralo" žárovky v předních světlometech. Byla to ale chvilková záležitost. Každou žárovku jsem měnila asi třikrát a od té doby klid. Svedla bych to spíše na žárovky, které byly vcelku levné.
Od té doby mi ale pořád na palubním počítači svítí kontrolka, že mi nesvítí některé světlo, přesto, že jsou všechny v pořádku.

Dalším problémkem je ruční brzda. Abych auto z mírného kopečka opravdu zabrzdila, tak musím zatáhnout brzdu až nadoraz.
Nechala jsem si brzdu utáhnout a po čase se stejně povolí a je to jako předtím.

Na autíčku se mi vůbec nelíbí nešťastně řešený prostor pod kapotou, kdy vyměnit žárovku do levého světlometu trvá podstatně déle než do pravého. Na vině je tomu pojistková skříňka, která je velice blízko a kryt světla se díky tomu špatně vyndavá.

Jinak jsem s "Puntíčkem" spokojená a určitě bych ho doporučila.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Punto

Vložit komentář

Punťa

Mimochodem...auto stále mám a spokojenost je pořád...je to drak a mazlík...má najeto necelých 200tisíc km a je neskutečně živý o)

15.05.2012 | 20:46:25 | Zuzka  | 109.72.8.* Reagovat

Závady

Posilovač u tohoto r.v je na hydraulický olej ten je po 9 letech špinavý a má špatnou viskozitu, nutná výměna. Kontrola napnutí řemenu který servo pumpu pohání. Když to nepomuže výměna pumpy když to dělá po nastartování a jestli při jízdě z kopce s chcíplim motorem tak je chyba v řízení. Ruční brzdu přitáhnout, aby brala od 3 zubu a když pořád nebrzdí, nutná kontrola lan, zadních paken a samoštelů. Žárovky koupit od skutečné firmy, jinak kontrola uchycení parabol ve světlech a funkce nabíjecího relé. Žárovkám nejvíc nesvědčí stání v koloně při teplém sluném dni. Fiatům zdar. Leo

03.07.2008 | 23:54:21 | Leo Reagovat

RE: Závady

Leo: Je to elektrický posilovač o)

15.05.2012 | 20:44:44 | Zuzka  | 109.72.8.* Reagovat

servis Fiat

Jinak tu musím ještě zmínit servis . Jsem velice nespokojená s jejich službami. Nechala jsem si u nich dělat Defent-Lock. A to jsem neměla dělat. Rozharašili mi tím převodovku a mám problémy s řazením zpátečky a občas za jízdy i zařazení trojky. Stalo se mi už to, že zpátečka nešla vůbec. Jela jsem s tím tedy do servisu Fiat. Viděli ženskou, tak se ze mě snažili dělat debila, ale když viděli, že hodlám dělat bordel (měli tam zrovna nejvyššího šefa), tak to poladili a hned mě lifrovali ven. A už jsem na tom zase skoro stejně. Časté problémy s řazení zpátečky, takže se tam chystám znovu. Ještě je tam na to záruka.

29.05.2007 | 09:58:20 | Zuzka Reagovat

Žárovky

bugy: Tím příspěvkem jste mě pobavil

Jinak jsem se chtěla zeptat, jestli nemá někdo zkušennost s tím posilovačem řízení? V chladných měsicích (např., když jsou mrazy se seká podstatně častěji, v létě vůbec).

22.05.2007 | 09:34:54 | Zuzka Reagovat

žarovky

to vatáž

18.05.2007 | 19:48:36 | bugy Reagovat

Mate na nektere zarovce patrne spatnou vataz

18.05.2007 | 12:52:36 | ToJa Reagovat