Recenze Fiat Tempra SX
“Italska "kvalita" ... nedoporucuji. ”

Autor recenze: Pazdy všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1.6 benzin Stav km při koupi:115 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 13. 2. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.3

Spolehlivost

2
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Poruchy byly temer na dennim poradku.

Prvni prasklo tesneni pod hlavou (auto uz melo par km za sebou), pochopitelne.

Jindy napriklad ve Francii na dalnici se rozsypalo lozisko na napinaci kladce klinoveho hridele. Fiat ve Francii - oprava temer nemozna.

Pozdeji zase odesel snimac otacek - postupne, z niceho nic se auto zastavilo, a za 10 minut se zas rozjelo. Dlouho si nad tim mechanici lamali hlavu...

Neopravitelne a vrzajici servo (manzety se nedaji koupit), cele servo 13.000,-.

Brzdy i po nekolika opravach u aut. Fiatu nebrzdily dostatecne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Hruza, najezdil jsem s nim za rok drahych 90.000 km a slo do srotu. Na konci sve kariery melo auto asi 220.000 km a spotreba oleje byla okolo 0.5 l/100 km.

Puvodni cena (ziju v NL) byla 1.500,- EUR, (pravidelny servis a zaruka na ujete km), coz je dobra cena ... dneska vim, proc tak levne. Za rok jsem do toho napumpoval odhadem dvojnasobek ceny.

Auto, i na svuj vek nevypadalo spatne, libit se bude zastancum "hranatych" italu. Zajimavy, presto celkem funkcni interier. Velky kufr i prostor vzadu. Lehce nadprumerne jizdni vlastnosti, pokud ovsem auto jezdilo!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Tempra

Vložit komentář

Objektivnosť

Pán MVF si tento komentár asi neprečíta lebo tu bol už dosť dávno. Ako som už písal komentár na recenziu na Fiat UNO nie je možné aby z 20tich recenzií na Tempru 19 bolo vysoko pozitívnych. A zrovnávať staré auto ako je UNO alebo Tempra s novou Octaviou je vyslovená blbosť!!!
Je to neobjektívne a niekoho to môže naviesť na to aby kúpil starý šerbel aj keď za málo peňazí a potom mal s tým len starosti ako ja. Len sa pozrite na klubovú stránku http://www.fiattipo.net/ kde tí neštastníci volajú o pomoc pri poruchách svojich milovaných Fiatov.
Každý tam stále niečo rieši (ale prečo keď sú Tipá a Tempry tak spoľahlivé ako tu píšete??????)
Nikto neočakáva, keď kupuje staré auto, že sa na ňom bude voziť bez opráv ďaľších 100 rokov. Ale staré Fiaty sú v poruchovosti extra trieda. A dajte si tú námahu a porovnajte si ceny ND Fiata a Felície. O vrakoviskách sa neoplatí ani baviť za ich ceny si takmer kúpite diel aj nový!!!
Fiat Tempra je iste pekné, pohodlné, priestranné auto s dobrými jazdnými vlastnosťami ale často mimoriadne poruchové a nespoľahlivé. A to niekedy už pri ubehnutých 100.000 KM.
Samozrejme sú vinimky ak sa predchádzajúci majiteľ o auto dobre staral, ale tie vínimky nie sú určite tak časté ako PREHNANE pozitívne renenzie na tieto autá.

13.01.2009 | 16:18:47 | Hugo Reagovat

MVF

tady pan autor recenze totiž asi počítal s tim, že když koupí ojetý auto (levně) tak že si to auto z něj sedne na prdel a bude jezdit bez poruchy ještě 100 let. Čim levnější auto, tim stojí víc za ho*no a navíc záleží na předchozím majiteli... Fiaty rozhodně nejsou špatný a jsou 100x lepší, než třeba Škoda Felicia, VW Golf apod...

02.02.2007 | 14:04:32 |  Reagovat

Mám 1.8

Je to dnes již 11 et starý vůz.Jsem s ním maximálně spokojen.Maximální výbava kterou mají vozy vyšší třídy jako standard je úžasná.Nemám s ním žádné potíže.Jen trošku mastný motor.Je to obrovské combi.Mnoho prostoru pro osádku.Jsem spokojen.

26.02.2006 | 23:02:43 | Franta Reagovat

re:

Naprosto s tebou souhlasim Gee. A taky víc než u jiných aut záleží, kdo to měl před tebou!

23.12.2005 | 15:16:13 | Michael Reagovat

Mám 3 roky Fiat Tipo...co se spolehlivosti týče,absolutně si nemůžu stěžovat...
U takto starých aut záleží kus od kusu..vůbec bych neházel všechny Fiaty do jednoho pytle..když měli Italové dobrý den,tak se jim některé kousky povedly,například to moje...Navíc:levné náhradní díly (vč.vrakovišť), jednoduché opravy, i po letech líbivý design, nízká pořizovací cena...

27.11.2005 | 17:40:14 | Gee Reagovat