Recenze Fiat Tipo 1.7D dgt
“Pradsa je to auto roka 1989.”

Autor recenze: Marek (25 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1988 Typ motoru:1700 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 10. 9. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Okrem poruchy alternátora a problémy s centrálnym zámkom nemalo žiadnu vážnu chybu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto perfektne štartuje (aj v zime), rýchlo kúri, má relatívne malú spotrebu: cca 6 l nafty na 100 Km.

Je priestranné, veľké, pohodlie-nadštandardné. Žiadna felícia,fábia,octavia sa pohodlím nikdy nevyrovná Fiatu Tipo - možno sa vyrovná cenou náhradných dielov. Veľký batožinový priestor. Nevýhoda je zrýchlenie - je dosť lenivé, ale keď sa rozbehne ide ako o preteky.

Ďalší problém môžu byť tlmiče. Dosť sú opotrebované a sú hlučné (ale je to asi úmerné veku vozidla) Je super a som rád že ho mám.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Tipo

Vložit komentář

Fajn auto

Jezdím už jedenáct let s Fiatem Tipo 1,7D, které jsem koupil jako havarované.Nebyly peníze, nebyla garáž a vše jsem si dělal před panelákem na ulici.Věk a kilometry jsou na něm už znát.Loni v zimě už starty nezvládal.Dnes mám na tachometru 380.000 km ale určitě má najeto víc.Za celou dobu potřebovalo novou vodní pumpu, ložiska zadní nápravy, nějakou tu žárovku,nové trysky, seřídit čerpadlo, vyčistit startér a nové uhlíky, taky alternátoru nová ložiska a uhlíky.Mám už sice problémy s oxidací kontaktů elektriky, ale ještě to ujde.Jo a nové prahy na obou stranách.Jinak jen provozní záležitosti včas.Potřebuji už sice koupit nové auto, obešel jsem hodně značek, ale co jsem zatím nenašel je dobré sezení za rozumné peníze.Tipo je kočár a kámoš.Jen jednou jsem měl velký problém a sice když po asi 40.000 km přeskočil rozvodový řemen zn.Gates o jeden zub.Stalo se to ale v garáži o víkendu, takže nebyl problém vše před cestou za prací vyřešit.Z nových aut, co jsem viděl jsem zklamaný, jednak prodejci povídaj hodně nesmyslů a jednak i servisní zázemí bývá katastrofou, třeba v Jihlavě u Suzuki/Subaru, binec na stolech a tak špinavý montérky co maj mechanici, to se jen tak nevidí.Takže zatím ne.Stále tedy každých čtrnáct dní z práce a zpět z Německa přes Rakousko domů s Tipem.Není to rychlík, ale mně těch 110 km za hodinu stačí.

23.10.2010 | 13:07:15 | Bohouš Reagovat

Prostor

Něco podobného se mi stalo v Ibize ročník 92 (1.2 PorscheSystem) mám 185cm a vešel jsem se pohodlně na místo řidiče i za sebe...a o tom se mi ve Fabii nebo Octavii může jen zdát.
A prosím,nemelte blbosti...ne každé staré auto musí být horší než nová...á propos...crashtest Opelu Kadett poslední generace podle metodiky NCAP nebyl vůbec špatný

30.09.2007 | 09:41:00 | KubikCv Reagovat

for all

Sparrow1 a Lakyi súhlasím s Vami. A tyMichal, Tak si teda zaplať za tú pasívnu bezpečnosť. Určite máš pravdu, že nové auto toho musí spĺňať omnoho viac, ale čo sa týka porovnávania s felíciou, fábiou, octáviou-tam som porovnával naozaj len pohodlie a nie bezpečnosť a jazdné vlastnosti. Sedel som v "preslávenej" Octavii (veľké ale malé auto) a aj vo Fábii a to aj vzadu aj vpredu. Ti poviem po hodinovej jazde ma bolela každá kostička. nohy som si nemal kde vystrieť. Traja sedieť v zadu bolo šialenstvo a vo fábii batožinový priestor nie je tiež nič moc. To je to čo sa ti vo Fiate Tipo nemôže stať. Tipo je pohodlné, viacmenej nenáročné auto a najlepšie vo svojej triede (myslím aj rok výroby) za najlepšiu cenu. Nuž, kto si potrpí na supermoderné auto,luxus, komfort, bezpečnosť, modernú jazdu nech si teda priplatí riaden balík a nech si kúpi radšej Ferrari, Volvo, BMW, Mercedes-Benz, Audi, VW z roku výroby 2006-2007 a bude spokojný. Nám skromnejším vyhovuje aj takmer 20 ročné zachovalé, lácné a ekonomické autíčko, ktoré sa stalo automobilom roka 1989 nie náhodou. Mimochodom bavíme sa tu o Fiate Tipo, ak niekto chce niečo iné asi zablúdil na nesprávne miesto.

30.09.2007 | 03:36:34 | Marek Reagovat

Fiat?

Souhlasím s Michalem, moje řeč! Jinak Fiaty byly obecně velmi nespolehlivé vozy, měl jsem F.Brava a ten se sypal před očima. Hodně se zlepšili až v poslední době, jinak poklona Fiatu za vynález motoru Tdi-někdy v 80.letech. Ty jejich JTD jsou výborné i dnes!!!

11.09.2007 | 19:04:03 | Tom Reagovat

to michal

ale autor zrovnaval len pohodlie, nic viac...

11.09.2007 | 11:00:36 | lakyi Reagovat

Zvláštne je,že keď niekto má takmer 20 rokov staré auto,myslí si,že je king a súčasné nové autá na to nemajú ?
To je fakt naivné...
Nové a moderné auto toho musí splňať omnoho viac ako poskytne 20 rokov starý Fiat.
Pasívna bezpečnosť...hovorí ti to niečo ?

10.09.2007 | 23:21:07 | michal Reagovat

Měl jsem 1,4 z roku 90 a po přesednutí z nové Feldy r.v 1999 nebyl v komfortu žádný rozdíl a místa skutečně na rozdávání.Ted zrovna jezdím nějakou dobu novým Stilem a v Tipu bylo místa víc.Fábie je je sice lepší v jízdních vlastnostech ale co se týká komfortu pokud je na Tipu vše jak má být tak je to tak nastejno obě dost tvrdý podvozek.A místo pro posádku je samozřejmě nesrovnatelné.Co se týká Octavie prostor vzadu snad nemá cenu srovnávat a ve svých mladých závodnických letech nebyl problém s touto točivou 1,4(53kw) na dálnici závodit i s 1,6 Octavkou.A co se týká poruchovosti tak za dva roky jsem měnil jen brzdový válec a promazával řazení.Myslím že na rozježdění idealní auto pro rodinu je už přece jenom trochu pasé.

10.09.2007 | 22:05:42 | sparrow1 Reagovat

Predem chci rict ze proti tipu nic nemam,mel ho muj kamos a tak ho dobre znam, sam sem s nim neco najel..Konkretne 1,7d je vhodnej tak na okresky a do mesta..Motor linej jak svina:DSrovnavat to pohodlim s oktavkama a Fabiema to je blbost...Pohodlim ma mozna tak na prvni felicie ale na volnobeh motor trepe celym autem a je hlucnej i za jizdy..

10.09.2007 | 21:28:00 | DonSalieri Reagovat

Ohhh ano,

žádná Felicia, Fabia, Octavie se jistě 20 let staré popelnici (jakékoli) nevyrovná...

10.09.2007 | 19:57:44 | Dave Reagovat