Recenze Fiat Uno 1,1 ie
“Skvělé vozidlo pro nenáročné.”

Autor recenze: Hagisek (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:1108 cm2 Stav km při koupi:92 860 km Stav km nyní:96 009 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 30. 7. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Felicia

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Vlastním toto auto cca půl roku a za tu dobu jsem nemusel nic opravovat, jen to, co jsem sám chtěl, ale přímo provozu se to netýkalo.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Takže někdy před půl rokem jsem se konečně rozhodl, že si koupím vlastní auto, jelikož předchozí vůz, který jsem vlastnil byl stále mého otce (Škoda Felicia). Dlouho jsem se rozhodoval co si mám pořídit a hlavně za jaké peníze a na jak dlouho. Jelikož jsem nedávno dostudoval jsem neměl skoro žádné peníze a tak nepřipadalo v úvahu si kupovat auto za 50 000,- Kč. Chtěl jsem něco tak do 25 000,- Kč.

Začal jsem si projíždět různé inzerce atd. Ale nejdřív jsem si musel stanovit co je pro mne v danou chvíli nejdůležitější a to bylo:

- nízký obsah motoru
- na to navazující nízké povinné ručení
- nízká spotřeba
- malé rozměry
- levné náhradní díly
- a troška atraktivity

To vše jsem musel brat v potaz, jelikož bydlím v Praze a tady je provoz opravdu nepříjemný.

Po delším váhání jsem se rozhodl právě pro Fiata Uno Logo 1,1 ie. Splňoval téměř všechny moje požadavky. Je malý, nic moc nesežere, nízké povinné ručení, nejlevnější nové i použité náhradní díly a i na tu dobu dosti atraktivní vzhléd.

Jelikož jsem mladý kluk a ruční práce mi nejsou cizí, hlavně když se jedná o automobil, tak jsem si začal i toto své první auto upravovat dle mého vkusu. Na internetu se dají různé díly sehnat za pár šupů.

Co se týče samotného automobilu a jeho vlastností, tak si nemůžu stěžovat. Je malý, lehký a i když můj motor není nijak extra výkonný, tak když se dostane do těch správných otáček, tak jede dosti svižně. V zatáčkách sedí dosti pevně a moc se nepohupuje.

Nemůžu si zatím na toto auto stěžovat. Jediný co mi tak nějak vadí je zastaralý interiér, ale ve výbavách SX se můžete setkat i s el. stahováním oken, koženými sedadly a dokonce i s klimatizací.

Můj názor je: Uno Logo předběhlo svou dobu!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Uno

Vložit komentář

Priatelke ukáž ako sa hádžu rýchlosti a pod plynový pedál jej nalep štupel od šampusu... , lebo to je obdivuhodna spotreba...
...tie hodinky ktoré zháňaš skús zohnať na vrakáči lebo nové budú sakra drahé alebo nebudú vôbec, alebo skús www.autobazar.eu tam je kaďečo.
PS:ja som mal doma UNO na súčiastky pol roka a nevedel som sa toho zbaviť a malo aj hodinky
Otáčkomer tam asi nedorobíš lebo myslím že je napájený od rozdelovača...
PS2: klimu maly len 1.5i a el. okná a otáčkomer maly všetky logá vo verzii SX
PS3: osobne som mal 2 Uná a v podstate to nie je zle auto, boly s tým aj na dovolenke - Chorvátsko, Makarská, štyria ľudia + batožina... krásne spomienky

15.06.2007 | 22:18:51 |  Reagovat

Spotřeba

Ahoj, zajímalo by mě, jakou máš spotřebu, protože přítelkyně ho má také a spotřeba je cca 8l

17.12.2006 | 18:18:44 | Míra K. Reagovat

zhanam digitalne hodiny

kde sa daju na internete zohnat nejake veci na fiat uno? potreboval by som male digitalne hodiny ktore su v strednom panely, a mam otazku, ci sa da zapojit otackomer na motor 1.3 Diesel rv.89.mam uno po prestavbe a neviem ci to je mozne dik sa odpoved posielajte na email
slavomir.kucera@stonline.sk

08.08.2006 | 19:17:31 | slavista Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Uno