Recenze Ford Fiesta
“Spolehlivé auto s vynikajicími jizdními vlastnostmi.”

Autor recenze: Pavel (21 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1.3 51kW Stav km při koupi:23 000 km Stav km nyní:33 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6.3 l/100 km Vloženo: 9. 6. 2009

Hodnocení inzerátu: 15 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: VW Polo

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím bez závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil jako ojeté po 1.majiteli, bylo koupeno v ČR se servisní knížkou. Motor bohatě stačí na běžné ježdění po městě i mimo něj. Na dálnici se dá udržet rychlost 130 kopec nekopec v plně obsazenem autě 4 dospělé osoby + plný kufr, rychleji se dá jet po rovině a z kopce 170 podle GPS, možná by jelo rychleji, nevím nezkoušel sem. Spotřebu jsem naměřil cestou Ostrava -> České Budějovice 7.3 litru/100km (nejel sem na spotřebu). Auto je na svou třídu poměrně prostorné. Plasty na palubní desce nevržou, ale použitý materiál by mohl být lepší. Výhrady mám k výškově nastavitelnému sedadlu řidiče, zvedá se jen zadní část sedáku, takže po každém seřízení výšky sedadla je třeba upravit i sklon opěradla. Nepochopitelné pro mě je nesmyslné dělění zadních sedadel, opěradla jsou dělena a lavice je v celku, tak nelze složit pul zadních sedadel, aby zvnikla rovná plocha, jinak sem s autem plně spokojen, svou službu plní dobře.

Když porovnám Fiestu s Fabii kombi 1.2 HTP 47kW Elegance. Fabia je pro cestováni pohodlnější, Fiesta je takový hopsal, možná za to můžou pneu o rozměru 195/50/15, ale na těchto pneu sedí na cestě perfektně. Řidiči u obou aut si na nedostatek místa za volantem stěžovat nubudou aspoň já si nestěžuju na zadních sedadlech je to s místem za mnou katastrofální (měřím 195cm) tak si za mě nikdo moc nesedne, ale pro lidi normalního vzrůstu okolo 175 cm plně dostačující jak ve předu tak vzadu. Motory jsou +- stejně pružné. Fabia se lehce vytáčí až k červenému poli na otáčkoměru a lepe jede ve vyšším spektru otáček, Fiestě vyhovuje jizda cca do 3000 ot./min, víc ji nemá cenu točit moc si tím nepomůžu. Maximální rychlost maji stejnou podle TP. Každé z těchto aut má něco do sebe, a záleží jaké si kdo vybere. Vlastním oba vozy a to co jsem tu napsal je můj názor a zkušenosti s užíváním obou aut.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 15


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Fiesta

Vložit komentář

Pořád je to lepší motor než htp,výkonově,spotřebou a hlavně je to 4 - válec a má to nádherný zvuk proti htp.

22.06.2009 | 16:59:51 |  Reagovat

Dobra recenze

Fiesta s timto motorem urcite neni na dalnici, ale pro lidi kteri vetsinu km najezdi po meste a po okreskach a jednou za uhersky rok najedou na dalnici ten motor staci.

14.06.2009 | 20:29:16 | onyx Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Fiesta