Recenze Ford CONSUL CORTINA MkI
“Stav a spolehlivost odpovídají stáří vozu.”

Autor recenze: Xanosz ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1965 Typ motoru:1,2 benzín Stav km při koupi:79 000 km Stav km nyní:85 000 km Způsob řazení:manuál Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 7 - 13 l/100 km Vloženo: 30. 10. 2003

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 100

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Byly, netěsnost oleje v motoru a převodovce, koroze (všude), nepohodlné sedačky, brzdy, výfukové potrubí, alternátor, spínací skříňka, atp., jako u všech starých automobilů.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Toto auto jsem koupil za 10000Kč v září loňského roku. Nedostatky, které jsem popsal výše se samozřejmě od takovéhleho vozu očekávají - vždyť je mu již skoro 39 let.

Rovnou tedy varuji: kdo nemá čas, trpělivost a peníze, nekupujte si ho. Je sice relativně levný, ale vůz na normální ježdění to není. Opravdu je jen na to ho zrenovovat a párkrát do roka s ním dojet na nějaký ten sraz. Kvalitativně bych ho přirovnal ke škodě 100.

Tento vůz mám také, tudíž to mohu objektivně posoudit. A ještě jedno varování: pokud nemáte garáž, nekupute si ho! To auto jednak hodně poutá pozornost, ale hlavně je na něm dosti potřeba pravidelná údržba. Náhradní díly jsou zčásti kompatibilní s jinými fordy, ale spíš než moc drahé nejsou nikde k sehnání. Hlavně v zamích západní Evropy, tam se jich vyskytuje dost.

A ještě jedna rada: Pokud se přecijen rozhodnete pořídit si ho, kupte si asistenční kartu nějakého automotoklubu, jinak za odtahy dáte nekřesťanské peníze. To auto není 100% spolehlivé, je sice po motorové stránce docela jednoduché, ovšem není to s ním jako se starými škodovkami, totiž že Vám ho v každé druhé vesnici někdo opraví. Kolikrát je to v tom, že nějaký drát vypadne a vy si toho ani nemusíte všimnout. Ten vůz je tady exot, s tím se musí počítat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Ford

Vložit komentář

kvalitativne sa Cortina neda prirovnat ku skode 100. mal som aj skodu - 110 LS - bol to vcelku dobry stroj, ale motoricky a ergonomicky su to 2 odlisne svety. auto na bezne pouzivanie to nie je len pre toho , kto potrebuje rychlu jazdu s pravidelnym predbiehanim... suhlasim s tym , ze auto puta pozornost, je totiz este aj v dnesnej dobe jedinecne svojim dizajnom a jednoduchostou udrzby. v tom je jeho hlavna prednost. jeho nevyhodou je vsak na druhej strane naozaj v "nasich zemich" pomerne nizka dostupnost nahradnych dielov, aj ked s trochou aktivneho pristupu to je mozne vyriesit skoro pri vsetkom.
POZOR ! majitel takehoto auta musi pocitat s tym, ze ho budu zastavovat cestne hliadky, aby si ho mohli aspon trochu poobzerat

10.03.2004 | 14:56:28 | dado Reagovat