Recenze Ford Transit BUS 8+1, 2.0- 100k
“Jedna z nejlepších dodávek na trhu ve své třídě.”


Rok výroby:2001 Typ motoru:1998 Stav km při koupi:75 000 km Stav km nyní:213 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 3. 9. 2006

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot Partner

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Žadný auto není dokonalý to by výrobce to mohl zabalit. Když nebudu tu vypisovat bežné poruchy jako jsou výměna kotoučů ( asi 200.000 tisít ), ložiska kol ( 3x taky okolo 200.000), únik vody u chladiče oleje ( výřešeno přípravkem do chlad.kapaliny a zaceleno), tak prakticky 3.

1. Asi po 3 měsících po koupi byl přidřený předsuvník paliva v čerpadle ( záruční oprava GO čepadla ), kterou jsem zavinil sám, když jsem tankoval nekvalitní levnou naftu u pump ONO.

2. Výměna vodní pumpy+servo pumpy ( očesany tisícihrany mezi objema díly ). Ale toto bych považoval k ujetým kilometrům za opotřebování a né závadu.

3. V součastný době mám únik paliva z čerpadla, kde nafta uniká z tlakovýho ventilu na hlavě čerpadla mezi vývody trubiček ke střikům. Je to sice porucha, ale taky by se to dalo považovat za únavu materiálu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jezdím denně a částečně rozvoz po Praze tak i týdně po Německu ( 2 dny -1.400- 2.300 km ). Jsem absolutně spokojený s tímto autem. Má nějaké mouchy, to každé, ale v celku v pohodě.

Proč jsem vlastně píšu? Četl jsem příspěvek Vaška ( 44 let ) a nemůžu s nim vůbec souhlasit v ničem. Výkon - dobrý na 4 rychl. stup. při 1.500 otáčkach, když přidám tak jde za plynem a když sepne turbo tak je to eminentní zrychlení - výborný. Pérování - je to skokan to je pravda, ale která kratká dodavka není?

Podle mne není možnost dát dohromady vcelku dobrou nosnost a pohodlnost, měkkost, komfort. Servis - tam jezdím minimálně jelikož jsem z oboru a velkou čast si udělám sám. Ale né vždy jsou náhradní dílý koupeny jinde než u Ford levnější. Jak a co. Spotřeba - supr. Když jedu na dlouhou trasu, v klidu ( nejsem nějaký závodník i když občas ho taky proženu ) rychlostí okolo 90 Km/h tak se pohybuje spotřeba do 6 litrů vcelku bez problémů. Když hodně spěchám tak ho v Německu po dálnici držím pod plynem, rychlost okolo 150 Km/h tak se nedostanu na 11 litrů ani omylem. Jak říkám: prostor supr, jízdní vlastnosti supr, výhled velmi dobrý.

Spolehlivost vynikající.
I já bych měl nějaké výtky. Je to hlavně ohledně opotřebování klíčů, odemykání přední kapoty, přístup k některým věcem ( alternátor,turbo,vstřikovací čerpadlo, výměna H 4, rezerva a některé vcelku jen malé drobnosti.

Tak jako nikdo z nás není dokonalý, tak i žadné auto taky není dokonalé. A když výrobci budou vyrábět auta, která vydrží 20 let bez poruch, tak během kratké chvile zkrachují a to né že bych se jich chtěl zastávat nebo jinak za ně lobovat. Zkrátka si myslím, že kdyby každé dodávkové auto bylo jako toto tam je to pohoda.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Transit

Vložit komentář

U mě dobrý...

..měl jsem stejnou verzi se skoro 300 tisícema a taky se mi zdálo, že to na dvoulitřík jezdilo víc než dobře. Kolem 230ti tisíc prasklo něco kolem mezichladiče stlačenýho vzduchu a a syčel jak had. Nechal jsem to pro nedostatek času být, oprava to nebyla akutní. Pak se občas při startu teplého motoru ozýval hrozný kovový zvuk. Musel jsem to chcípnout a naštěknout znovu, pak to utichlo. Už se to nepodařio odstranit. Je ale pravda, že Tranďák byl bouchlej na čenich, mohl to být důsledek. Jinak jsem ho měl moc rád, klidně bych ho bral i jako rodinný auto, vešly se tam motorky, kočárky, lidi a sedačky byly za pět minut venku, když bylo potřeba... Ahoj.

03.02.2007 | 20:36:40 | Stepan Reagovat