Recenze Ford Transit 2.1TDCI 100k
“Super dodávka,blížicí se osobáku.”

Autor recenze: Mira mrázek (32 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:2100 Stav km při koupi:10 km Stav km nyní:45 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 24. 12. 2008

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 2.8

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

4
 

Komfort

4
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Transit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Při rychlosti od 100km/h aerodynamický hluk("vrzání větru")-dodnes nezjištěno proč.
Rovněž "fouká" kolem dveří řídiče-boční vítr


Hodnocení a zkušenosti s autem

At nejsem fanda Fordu jezdím služebně s nimi už 10 let jako zásobování.Poslední vůz který mám -pohon přední nápravy(jinak vždy zadek,střední délka nejvyší výška),klimatizace,asistent rozjezdu do kopce,ABS,ASR.

Začnu pohodlím:
Sedačky jsou děsné,sice velký sedák ale žádné boční vedení o odpružení nemluvě.Přesunutí řezení na palubku je sice dobrý nápad ale "prckové" jako já narážejí pravím kolenem do vystupku ve kterém je řadící páka při kolizi by to asi nedopadlo dobře.Velice si pochvaluji tlusčí volat který se taky zmenčil do průměru oproti předchozím typům a taky lepší ovladače směrovek a stěračů.Nesporným kladem je obrovské množství odkládacích schránek a chytře vymyšlený držák na pet lahve.Taky konečně někdo myslel a umožnil ovládat radio pod volantem.

Jízda:Motor je dostateční i při plném zatížení přeci jen není to sporták tak nějaké max výkony jsou zbytečné,i tak je schopen jet 170km/h.Jak už jsem tady četl a musím to potvdit 5-ti stupnová převodovka 50km/h nezvládá na 3-ku se vytáčí na 4-ku podtáčí, ovšem vykoupeno je to zcela přesně zapadájícimi stupni tak žádné lovení kvaltů nehrozí.
Motor po zahřátí přede jak kočička a skoro o něm nevíte.Brzdy dostaly kotouče na všechny kola tudíž jejich učinek je nesrovnatelně lepší než tomu bylo u předchůdců.
Jen ,a to je můj subjektivní názor,v kombinaci s asistentem rozjezdu do kopce se mi zdá nástup pomalejší a né tak razantní jako u modelu bez této pomůcky.Klimatizace pracuje bez problému a na výkonu není nikterat znát že běží.

Nákladový prostor konečně dostal obložení byt jen ve své vrchní části takže nějaký ten "indián" se určitě za život vozu objeví,vodící lišta bočních dveří opět dělá neplechu a to v tom smyslu že se za ní drží voda a už rocní vůz má rezavé flíčky.
Každý den ujedu min.300km o víkendu auto stojí,nemohu si stěžovat zatím žádná porucha a vše pracuje jak má,naše firma má 150 Tranzitů obměnily jsme už 3 generace a za celo dobu nebyla žádná větčí potíž i když se na některých autech se vystřídalo 5-6 řidičů,jen co si tak matně vzomínám tak jen u 350LB (2003)praskl blok což se řešilo výměnou motoru v záruce.

Kdyby u Fordu trochu více zapracovali na antikorozní ochraně nebylo by si na co stěžovat.


Jen na okraj,dávat do přeních čirích světel oranžovou žárovku je jak pěst na oko když pochromovaná příjde na 50 kč vypadá to pak líp to samé platí o zadních.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Ford Transit

Vložit komentář

Bohužel je to dodávka,kdo by čekal že se s ní bude jezdit 150 po dálnici.

30.10.2010 | 18:22:43 |  Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Ford Transit