Recenze Mitsubishi Colt
“Dobrá volba.”

Autor recenze: Přemek (26 let),
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.3 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:14 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 5,5-7,5 l/100 km Vloženo: 8. 9. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Citroën AX

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Colta jsem koupil zhruba před rokem. Tehdy to u mě vyhrál zejména velkorysou výbavou za slušný peníz (mimochodem, u mitsubishi se za bezpečnostní prvky výbavy nepřiplácí a už v základu byly 4 airbagy, tříbodové pásy na všech sedadlech, ABS, EBD...) a solidní pověstí značky (dovozce nabízí záruku 5 let/130 000km).

Chválím prostorný interiér (v rámci třídy) a jeho variabilitu. Zadní sedačky se dají samostatně posouvat/sklápět a trojice lidí (a nebo čtveřice bez větších zavazadel) si na nedostatek místa rozhodně stěžovat nebude. Uvnitř je dostatek odkládacích prostor. Sedačky bez výhrad. Pohodlné a komfortní i pro delší cesty. Co podle některých spolupasažérů kazilo komfort jízdy je zvuk motoru. Mě osobně nijak neobtěžuje, ale pravda je, že odhlučnění není zrovna na jedničku.

Ovladatelnost coltu je velmi dobrá. Chválím velká zpětná zrcátka, díky nim má řidič opravdu dobrý přehled o dění kolem vozu. Vadou na kráse je na druhou stranu výhled šikmo vlevo vpřed, překáží silný sloupek karoserie. Na to je potřeba si zvyknout.

S benzinovým čtyřválcem 1.3 70kW je radost jezdit, zatahuje už od nízkých otáček (ideální pro pohodový posun po městě, kdy není potřeba často řadit a vytáčet motor), v těch vyšších už s lehkým autíčkem docela slušně zacvičí. Na dálnici, i do kopců, lehce udrží 130km/h a pod pedálem je ještě slušná rezerva. K dobrým pocitům přispívá i řazení - jde zlehka a je přesné. Colt nepatří ve své třídě mezi úplně nejúspornější, ale vír v nádrži se na druhou stranu nekoná. Kombinaci jezdím za 6 litrů, město za 7, maximálně 7,5, totéž platí o trvalém dálničním tempu (na úrovni povoleného limitu nebo mírně přes).

Shrnuto do jedné věty - můj celkový dojem z koltíka je zatím víc než dobrý.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Colt

Vložit komentář

Zdravím Vás. Také mám Coltíka v provedení Sport. Jestli máte zájem, můžete o Coltíku podiskutovat na Autorevue a Mitsubishi clubu. Rádi Vás tam uvítáme. Přikládám odkazy na diskuze. Ať Vám to pěkně jezdí.

http://www.mitsubishiclub.cz/

http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?f=805&t=811743&sid=16cf7aece7721677dd2e0187db1ffc71

27.09.2008 | 20:50:00 | jandaxx Reagovat