Recenze Mitsubishi Galant 2.0 GTi-16V
“Super auto, ale musíte se o něj starat.”

Autor recenze: Francesco Inkognito (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:2.0 DOHC Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 3. 12. 2005

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.0

Spolehlivost

5
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Opel Kadett E 1.6 D

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Asi po 1000 km po koupi auto začalo z ničeho nic v určitých otáčkách škubat. Když jsem vyměnil svíčky, tak problém na nějaký čas zmizel, ale postupně se zase začal vracet až nakonec motor škubal skoro pořád a na volnoběh navíc začal chcípat. Nakonec pomohla až výměna snímače otáček.

Dále to byly už v podstatě spotřební věci jako prorezlý výfuk, zvlněné brzdové kotouče, vymácené tlumiče a další běžná údržba.

Já jsem ovšem udělal blbost, protože jsem pořád opravy odkládal a auto zanedbával, takže problémy se postupně nahromadily a když jsem potom zjišťoval celkovou cenu za opravy, tak to se mnou málem seklo. Do toho ještě odešlo olejové čerpadlo.
Nakonec jsem se auta radši co nejrychleji zbavil.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Galanta jsem koupil úplně náhodou. Zaujal mě v bazaru, tak jsem si ho chtěl jenom vyzkoušet, ale už jsem jim ho nevrátil.

Jízda s Galantem byla opravdu radost. Motor o výkonu 106 kW stačil na poměrně rychlou jízdu a spotřeba se přitom dala udržet pod 10 litrů. Vadilo mi akorát, že bylo potřeba motor hodně vytáčet. Asi tak do 4000 otáček se nic nedělo, ale nad touto hranicí motor znatelně ožil a pak táhnul až někam k 7000.

K radosti z jízdy příspívalo přesné řízení samozřejmě s posilovačem, řazení s velmi lehkým a přesným chodem (jenom zpátečka někdy dělala problémy) a dále luxusní výbava, která zahrnovala např. el. ovládání všech oken, tempomat, vyhřívané sedačky atd... Jenom byla škoda, že na autě nebylo funkční ECS. Původní tlumiče s nastavitelnou tuhostí totiž někdo z předchozích majitelů nahradil obyčejnými.

Místa uvnitř bylo poměrně dost jak na předních, tak i na zadních sedadlech, ale kufr o objemu 415 litrů dnes už nikoho nenadchne.

Jako výhody vozu bych uvedl silný a poměrně úsporný motor, luxusní výbavu, pohodlí, dobrou ochranu proti korozi (i po 14-ti letech byla karoserie téměř nedotčená korozí) a nakonec povedený design (je to jenom můj názor).

Největší nevýhodu bych viděl hlavně ve vysokých cenách a horší dostupnosti náhradních dílů. V mém případě pak bylo trochu víc problémů, než jsem očekával, ale to se odráží hlavně v péči majitelů...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Mitsubishi Galant

Vložit komentář
 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Mitsubishi Galant