Recenze Renault Clio 1.4 RT 55 KW
“”

Autor recenze: Xjix (20 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1991 Typ motoru:1400 Stav km při koupi:135 000 km Stav km nyní:149 000 km Způsob řazení:manuál Vloženo: 25. 1. 2010

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.5

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

0
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R5 1.0 :-)

Závady a opravy na autě

Při koupi Clia auto nemělo žádne poruchy. Tedy až na míně zrezlý práh. Behem doby, co ho mám, tak se mi urval z ničeho nic čep řízení a zastavil jsem se až o obrubník. Dále se mi při vytahování jiného vozidla z pole povedlo "odpálit" spojku. Jinak žádné problémy.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem si koupil přibližně před rokem a téměř denně ho používám. Během doby co ho mám byly měněny rozvody, náplně a spojka. Dále pak bylo nutno vyměnit čepy řízení a kotouče a destičky, které se zničili po "utrhnutí" jednoho čepu řízení a silném nárazu o obrubník. Dále se mi stalo, že téměř 1000 km mi škubal motor, což bylo později objasněno nekvalitním benzínem. Poslední dobou mi ale začíná hučit přední ložisko, takže půjde na výměnu. Výhodou u tohoto auta je to, že jich je po ČR plno a není případně problém sehnat náhradní díly za slušný peníz.

Jinak je auto skvělé a snad nikdy mě nenechalo naholičkách. Vždy nastartuje a dojede kam má. Spotřeba je u něj celkem slušná okolo 6.5 litru/100 km, přičemž jezdím 1/2 na 1/2 město mimo město. Motor je celkem dosti svižný vzhledem k váze vozu a není problém se s ním během pár sekund dostat na 100 km/h a v kliďoučku předjíždět.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Clio

Vložit komentář