Recenze Renault Fuego 1,6i Turbo
“Turbo je Turbo”

Autor recenze: Taxman (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1985 Typ motoru:1565ccm Turbo Stav km při koupi:157 000 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7-15 l/100 km Vloženo: 14. 2. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fuego GTS Škoda 120 Škoda Garde

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Kúpil som ho s roztečeným piestom (predchádzajúci majiteľ to prehnal s tlakom). Technické poruchy neboli v podstate žiadne, až na konštantný problém s ľavým zadným brzdičom.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto som kúpil v nepojazdnom stave s roztečeným piestom, opravil som to, a vzápätí som auto zľahka ťukol o stĺp. Po konečnej oprave a nastriekaní slúžilo už iba na víkendové jazdenie, pretože na každý deň som mal iné auto. Auto patrí k členom Renault Classic Clubu a pravdepodobne je to jedno z najkrajších Fueg aké ešte na slovensku behajú. Podobne ako pri modely GTS, aj Turbo je ladené skôr na pohodlie ako na športovú jazdu.

Nebol odstránený hlavný nedostatok podvozku (tuhá zadná náprava), čo ostáva zároveň aj najväčším problémom auta. Aj po montáži tvrdších a nižších strún, podvozok ďaleko zaostáva za silou motora. Celkovo je tým auto ťažšie na ovládanie a náchylnejšie na neodhadnutie svojich schopností. Motor je veľmi vydarený, ajkeď vychádzajúci taktiež zo starej koncepcie.

Moje auto bolo z limitovanej série pre švajčiarsko a vybavené 4bodovým vstrekovaním. Tým pádom sa dala jazdiť veľmi priaznivá spotreba pri relatívne vysokom výkone. Pozastavím sa nad brzdovým systémom, pretože auto bolo vybavené 4mi kotúčovými brzdami s vynikajúcou odozvou aj perfektným účinkom. Doteraz som nesedel v Renaulte, ktorý by mal lepší brzdný účinok ako toto Fuego. Celkovo je to auto, ktoré síce vyžaduje viac investícii a údržby ako klasické fuego (alebo iné staré auto), no zato sa dokáže odmeniť skvelým pocitom z jazdy a neočakávane dobrými dynamickými parametrami.


p.s.: NEODPORÚČAM neskúseným vodičom!!! Nieje to vhodné auto pokiaľ nemáte dostatok jazdeckých skúsenosti...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Fuego

Vložit komentář

Zdravim

Máte ještě toto fuego?

11.07.2009 | 16:14:46 | johny77 Reagovat