Recenze Renault R19 chamade
“Nepřekonatelné auto v hodnocení poměrem cena/užitná hodnota, prostě fajn auto.”

Autor recenze: dunga (18 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1764ccm 16v Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:0 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 11 l/100 km Vloženo: 15. 4. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R5 GTE

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Od chvíle, kdy jsem ho koupil ne, ale kupoval jsem ho s menšíma vadama. Mělo rozebrané topení, a nešel otvírat kufr.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Myslím, že R19 je velmi osobité auto. Vyrábělo se s velice pestrou nabídkou motorů. ktera začínala karburátorovou "čtrnáctistovkou" a končila 1.8 litrovým motorem se 4mi ventily na válec, tj. 1.8 16v s jejími 136 koňmi. O té bude nyní řeč.

Auto je dost živé, o to se stará motor, který je převzatý ze závodní verze s jinak nastevenou řídící elektronikou. Jde lehce do otáček a sportovnější jízda mu rozhodně není cizí.

Komfort v R19 je dá se říct vynikající, zvlašť když si uvědomíme, že autu je 15 let. Anatomicky velmi dobře tvarovaná sedadla, z nichž řidičovo je výškove stavilené s nastavitelnou bederní opěrkou, jsou velmi pohodlná. Má klimatizaci, elektronická zpětná zrcátka a předni okna. Jemně (možná trochu příliš) nastavený podvozek se hladce přenese přes jakoukoliv nerovnost, já jej mám snížený řekl bych na možné minimum a tak je sice tvrdší, ale jízdní vlastnosti jsou ještě o kousek lepší než už původně vynikající.

Má R19 je v provedení chamade, tedy sedan. Díky své příslušnosti k "rodině 16v" má z výroby velmi povedené nárazníky a decentní křidélko na víku kufru. Sportovni 3-ramený volant je už o výrobce velmi pěkný. Již jmenovaná anatomická sedadla jsou pak další linkou podtrhující sportovní ambice tohoto modelu.

Abych jen nechválil, musím přiznat, že renault obecně má trochu dražší díly. Co se poruch týká, možná jsem měl štěstí, ale zatím mě žádná nepotkala.

Závěrem mylím, že R19 a 16v zvláště bych si troufnul doporučit každému kdo hledá ojeté auto za slušnou cenu, s velmi lákavou výbavou a povedeným designem u kterého si stačí vybrat mezi starším (phase 1) a novějším (phase 2) provedením.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault R19

Vložit komentář

hm

dekuju, co se nanobita tyka, tak to je jeho vec, ja jsem jeho recenzi cetl a myslim, ze za 5 let se nad ni pousmeje a nebude ji vubec resit, podle me nebyla zla, jen ho chytlo basnicke strevo poradnym zachvatem, ale i to je obcas treba, aby nebyla kazda recenze stejna ;-)

20.04.2007 | 22:52:31 | dunga Reagovat

jo ale tahle recenze ma alespon hlavu a patu a nebudi dojem zkourenosti jako u toho typka se kterym se zakrivuje casoprostor...

17.04.2007 | 14:02:31 | diego Reagovat

Dobra recenze

Nech se v tom project N4N0B1Ta at ti napise poradnou recenzi, myslim ze to bude o cestovani casem :)

16.04.2007 | 15:52:42 | Jarda Reagovat