Recenze Renault Scenic
“Když jede tak super, bohužel se na něj nedá spolehnout.”

Autor recenze: Jarda (39 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2004 Typ motoru:1600 Stav km při koupi:100 km Stav km nyní:62 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7,3 l/100 km Vloženo: 30. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.4

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Od koupení do současné doby hrůza.

Několikrát mě odtahovali, naposledy minulý týden z důvodu špatného zámku na řízení volantu a tím pádem nešlo nastartovat. Oprava za cca 9500,- Kč.

Cca 3x výměna cívky - auto jelo jen na 3 nebo i na 2 válce.

Třikrát se mi vybila za pár hodin baterie tak, že auto nešlo nastartovat. A to s ním jezdím takřka denně.

Jednou mi spadlo okno řidiče kamsi do dveřních útrob.

Asi dvakrát výměna klik dveří, nechodil elektronický kontakt na zavírání.

Jednou měněna čipová karta dálkového ovládání, přestala být funkční.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pohodlné prostorné auto s množstvím technických vychytávek a prošpikované elektronikou. Ideální pohodlí pro delší lidi, dobrý výhled a super nastupování. Když jede tak super, bohužel dost často nejede. I na nových zimních pneu, jsem měl velké problémy v extrémních horských podmínkách (cca 2000 m.nm.). Hrabe a klouže, ač třeba Octavky to vyjedou.

K některým horským chatám musím couvat, nebo používat řetězy. Pokud jezdíte často na hory - nedoporučuji. Na suché silnici super. Za ty peníze (přes 600 tis.) sice komfortní, ale naprosto nespolehlivé a teď, když si servis platím po záruce sám, je to dost drahé ježdění. Přístup v servisu nic moc a to už jsem zkoušel Autoavant (nejrychlejší a nejarogantnější) i AutoR (pomalí, ochotní a náhradní auto zdarma) i Autoslužby Vodrážka, kde se mi zdáli nejlepší. Asi před měsícem sem si tam chtěl nechat vyměnít žárovku v předním světle a po hodině čekání mi auto vrátili s tím, že je vyměněna, ale stejně nesvítí, že problém je jinde. Tak jsem zaplatil cca 500,- a objednali mi na jindy. Při druhé návštěvě mi opět ůčtovali výměnu žárovku a proměření kabeláže za cca 900,- Kč. To jsem se ale vzbouřil, takže technik výměnu žárovky škrtnul prý na účet servisu.

Kde byl však pravý problém se asi nedovím a myslím, že to nevěděli ani oni.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Renault scénic hrůza zlatá škodovka

Dobrý den,chtěla bych vám jen napsat že to co jsme zažily s Renaultem tak už nikdy více.Je to nespolehlivé auto no prostě nemám slov ještě ,že jsme se ho za včas zbavyli.A to jsme ho měli jen 5 měsíců.Opravy by nám přišly na nějakých 50 tisíc už nikdy na nikoho nedám ,že Škodovka je špatná je to naše české auto a za tím si stojím i když pokazit se může každé auto,ale alespon opravy nejsou tak závratně drahé.

02.01.2009 | 20:41:35 | Radim Reagovat

Scenic

Na nátlak rodiny jsem také zakoupil Scenika.Podobně jako kolega jsem zpočátku měnil cívky,abych mohl jezdit na 4 válce.Po několikerém nenastartování během dne jsem chtěl měnit baterii, úspěšné starty po několikadenním stání v mrazech mě utvrdily,že problém bude jinde.Navíc když občas motor nechce po několika několikaminutových pokusech naskočit,přestože startér se točí jako čamrda.Celou cestu do Chorvatska mi šel zadní stěrač bez možnosti vypnutí.Ceny pokusů o opravy v autorizovaném servisu mě doslova šokovaly (negativně),k tomu další drobnosti - vadný termostat,občas shoří pojistka apod.Jak říkáte- pohodlný,ale nespolehlivý.Koupil jsem ho z důvodu prostoru (3 děti odrůstají),ale nic moc - v autě se 2 nouzově nevyspí (krátké) a když chci dát kola na střešní nosič,potřebuji skládací schůdky.To v oktávce kombi není problém.Příště už frantíka nechci.

03.02.2008 | 06:48:09 | Bery Reagovat

Jak pises, elektroniky tam je hafo a prave proto to taky tak blbne... Scenic bude mit stejne neslavny osud se spolehlivosti jako Laguna a dalsi novejsi Renaulti a Peugeoti... Je to velka skoda, auta to jsou pekny, sam sem uvazoval o Lagune, protoze me vzhledem uchvatila, a tak jsem si rek,ze bych prekousl, kdyby me nekdy nepustila dovnitr nebo nenastartovala a v servisu by to opravili, ale nakonec jsem si rek, ze to nemam za potrebi a koupil jsem Scenica... a to sem taky zrovna nevyhral:(

02.01.2007 | 09:41:41 | KoVaR Reagovat