Recenze Renault Scenic 1.9dci
“Prostorný komfortní variabilní ale poměrně poruchové auto.”

Autor recenze: normet (36 let),
Jihočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1890 Stav km při koupi:110 000 km Stav km nyní:118 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 15. 11. 2007

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

3
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R9

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nefunguval ventilátor topení,tak jsem se poprvé ponořil do hlouby útrob kabiny.Stačilo pouze vyčistit komutátor rotoru a šlape do dnes.Po nějaké době se začali ozývat divné zvuky z motoru,byly povolené dva vstřiky.

Nevím kdo se v tom vrtal nebo jestli se uvolnily sami ale stačilo je přetáhnout a je pokoj.Asi po pěti tisících jsem musel vyměnit palivovou pumpu za 5000kč,gumy stabilizátoru za 100kč.Nejde mi zamknout zadní okno v pátých dveřích na to jsem ještě nepřišel.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jízdní vlastnosti se mi líbí auto jde za plynem o to pohodlí v kabině je slušné.Klima funguje skvěle,mám climatronic a jsem spokojený,topí taky bezvadně.Momentálně jezdím za 6.6/100km a v létě na dálku to bylo za 5.8l/100km i s klimou.A to nejsem žádný sprinter ale taky ne nějaký šetřílek.

Zkuste mi někdo poradit s tím oknem.Auto zamknu centálem ale okno zůstane ještě asi 20minut odemčené(dobré pro nenechavce).Jinak jestli je těch závad dost tak bych auto neměnil mám dvě děti a pro rodinu je to podle mě ideální auto.

Ty odkládací schránky mají vychytaný a chladící box se také docela hodí,kufr také dobrý a ta hudba nemá chybu (6repro).
Motor si přede jako koťe tiše a kultivovaně.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Scénic

Ja mám tiež Scenic, ale čo mi najviac vadí že u tak priestranného auta, sa mi nevojde do odkladacej skrinky pred spolujazdcom ani obyčajná obalka napr z banky alebo od mob operatora :-( Pozitívne hodnotím šufliky pod sedačkami. Dalšie minus by som dal prístrojovke, dost drnčí, už som to riešil vlepením penovej pásky, ale časom sa to začalo ozývat, sice v menšej miere. Planujem tam dat tlmiaci koberec čo sa dava na podlahu automobilov cca10mm, čím by sa mal ešte aj odhlučniť motor. Inak Scénic Dti, 4 x el okna, zadné výklopné okno "+" , tažné

04.03.2008 | 19:57:03 | Ivan Reagovat