Recenze Renault Scenic 1 Phase 2
“Renault forever!”

Autor recenze: Dave ,
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1.6, 16v Stav km při koupi:35 000 km Stav km nyní:42 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 22. 11. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Renault R5 Renault Laguna

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Od výroby mělo auto pouze jedinou poruchu(vím to, protože minulý vlastník byl příbuzný)-vadnou cívku, tím pádem nefungoval jeden válec- oprava cca 2000 Kč a pár minut práce.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nejenže je podle mého názoru auto zdařilé po designové stránce, je i velmi praktické. Vnitřní prostor je obrovský a množství různých odkládacích schránek je tak velké, že mám pocit, že jsem je ještě nestihl ani všechny objevit. Kvalita zpracování a materiálů je na vysoké úrovni, žádné vrzání v interiéru a odstávající plasty. Jediné, co by snad stálo za výtku, je audiosoustava-žádný bombastický poslech. Co se týče jízdních vlastností.

Díky velké světlé výšce nemám problém vyjet v zimě kamkoliv na hory, na normální vozovce se auto velmi dobře řídí, drží stopu, bohužel se v zatáčkách lehce naklání, ale na to že je auto poměrně vysoké, je náklon přiměřený. Odpružení je komfortní, jak je u Renaultu zvykem. Při jízdě na dálnici není problém jet s autem stabilně 150 km/h, hluk v kabině kvůli odporu vzduchu je o něco vyšší než např. v laguně, není však nijak extrémní. Motor se ozývá od 3000 ot./min a to jen lehce, do té doby podle zvuku ani nepoznám jestli mám vůbec nastartováno. Nějakých 80 kw na toto auto bohatě postačuje, při předjíždění by sice nějaký kw navíc neškodil, ale Scénic není určen závodníkům a k běžné dynamické jízdě není lepší volby, než 1,6 16v (Spotřeba: Ve městě kolem 8,5, mimo město kolem 6 litrů).

Důležité je však i negativní zrychlení. Přestože mě čeká výměna brzd destiček, které jsou v autě ještě od výroby, je brzdný účinek slušný i když po dlouhotrvajícím razantním brždění lehce uvadá. Původní kotouče jsou stále v dobré kondici. Stejně tak všechny ostatní součástky- vše funguje jak má. Co se týká bezpečnosti- crashtesty Euro NCAP mluví za vše. Bezpečnost srovnatelná se švédskými vozy, které stojí ovšem dvakrát více.

Tento vůz doporučuji jak rodinám, tak mladším aktivním lidem.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář