Recenze Renault Scenic 1.6 RXE
“Super auto.”

Autor recenze: AL ,
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:30 000 km Způsob řazení:manuál Průměrná spotřeba: 6.5 l/100 km Vloženo: 1. 11. 2004

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.3

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

0
 

Provozní náklady

0
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Ne fungovalo bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Mno škodovka stojí dodnes v garáži. Ale Scénica nahradil Nissan Almera. Po dvou letech mi Renaulta ukradli. Scénic. Bylo to provedení po faceliftu. Auto krásné, s úžasným využitím prostoru a svižným motorem. Renault byl v plné výbavě, 2 airbagy, ABS, rádio s ovládáním pod volantem, vše v elektrice, klimatizace, metalíza, litá kola, palubní počítač, apod. Motor 1.6 měl výkon 79 kW, což bylo pro vůz dostačující a zaručovalo dobré zrychlení i svižnou jízdu do kopce.

Renault byl velmi pohodlný a možnosti uspořádání interiéru neměly chybu. Díky vysoké stavbě byl citlivý na boční vítr. Spotřeba byla 6.5 litru. Z auta byl velmi dobrý výhled. Když se vzadu vyndala prostřední sedačka a zadní sedala posunuly k sobě a pak dozadu dalo se tam hovět jako v obýváku u televize. Po vyndání sedaček jsem v něm odvezl i rozloženou kuchyňskou linku.

Auto jsem nešetřil a plnilo i úlohu off-roadu na chatě dalo se v něm vozit dříví z lesa. Jizdní vlastnosti díky výšce a pohodlnému pérování bohužel spíše průměrné, ale kromě velkého náklonu v zatáčce celkem OK.

Scenic bylo nejlepší, auto které jsem měl a kdyby se tolik nekradly koupil bych si ho bez rozmýšlení opět. Vřele ho doporučuji.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Plná palba?

Jenom 2 krát airbag??

08.11.2005 | 19:51:04 | Golfis Reagovat