Recenze Renault Scenic 1.6I RTE
“Veľké auto, veľmi poruchové.”

Autor recenze: Lubomír (27 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1999 Typ motoru:1.6 66KW Stav km při koupi:115 000 km Stav km nyní:210 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 10 l/100 km Vloženo: 30. 11. 2007

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.6

Spolehlivost

3
 

Jízdní vlastnosti

5
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

4
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda 120 L

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Menená spojka.

2xmenený katalizátor.

Porucha splynovača.

Vystrelovanie motora.

Neustála poruchy výfukového potrubia od motora až do zadu.

Skapínanie motora keď je chladný.

Zlomené skrutky pri hlave.

Rôzne tesnenia.

Porucha klimatizácie.

Prasknutý tlmič.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto som kupoval od rodiny s tým, že oni s ním boli maximálne spokojní, auto nebolo poruchové. Predávali ho, lebo si kupovali nové také isté.

Auto je robené od výroby na plyn, čo bola jeho obrovská výhoda, ale aj nevýhoda. Na plyn jazdí za polovičnú cenu, čo je výborné, ale nikto Vám nevie opraviť Francúzsky plyn. Od začiatku s ním boli problémy, najprv som absolvoval niekoľké návštevy autorizovaného servisu, kde mi vymenili postupne snáď všetko čo ich napadlo, zaplatil som za opravy okolo 80.000,-Sk a stále to nešlo ako má. Nakoniec na chybu prišiel chlapík v nejakom malom servise plynu. Vymenil splynovač, navŕtal nejakú klapku a už to chodilo dobre. Následne to auto malo postupne snáď všetky možné problémy.

Na aute ale musím oceniť jeho variabilitu, ľahké odnímanie sedačiek, veľký vnútorný priestor... Jazdné vlastnosti už nie sú nijako ohromujúce, auto je ako na plyne tak aj na benzine lenivé a pri zaťažení ledva fučí. To my však vôbec nijako neprekážalo, nepotrebujem s ním chodiť na preteky. V zákrutách sa auto pomerne dosť nakláňa. Pri všimnutí si, že auto sedí pomerne nízko nad zemou, sme skúšali v servise zdvihnúť pružiny.

Avšak prístup k nim je odhrdzavený, jedine vymeniť zadnú nápravu. Vďaka nízkemu podvozku sa zachytili zásterky o nízky obruvník pri cúvaní, následkom čoho sa dotali pod koleso ktoré následne strhlo aj celý podblatník. Napriek tomu auto poslúžilo dobre, veľa nás povozilo, mali sme s ním veľa trpezlivosti, ale keď nám naposledy v oprave zahlásili, že oprava nejakých piestov a plynu bude stáť najmenej 60.000,-Sk tak sme to s ním vzdali.

Keby nebolo tak veľmi poruchové, tak je to výborné rodinné autíčko, ale za tri roky čo ho máme dať za opravy vyše 200.000,-Sk mi príde naozaj dosť.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

blázni

Nechápu jak může dát někdo za opravy tolik peněz. To bych musel být padlej na hlavu, abych dal za opravu auta víc než 1/4 pořizovací ceny. Lidi jsou šílený...

05.12.2007 | 11:50:46 | harrytheshowman Reagovat

Forman

No vidis. To je dodnes v dobrom spominam na moje prve uplne nove a vonave auticko-Formana ktoreho som kupil na zaciatku 90tich rokov ako uplnu novinku ktoru este nikto v sirokom okoli nemal. A najazdil mi horami dolami 200tisic km bez jedinej poruchy a to jazdil dokonca na plyn.Bohuzial za necelych 5 rokov sa zacala objavovat prva korozia a isiel z domu dalej do sveta.

03.12.2007 | 12:41:07 | Roman Reagovat

Tak se zdá že jsou na světe ještě horší popelnice než můj kdysi Forman.....gratuluju k vyhození,tenkrát mě taky spadnul kámen ze srdce že to muselo být slyšet aj na Slovači.......

02.12.2007 | 12:17:35 |  Reagovat

Typický Renault šrot!!

01.12.2007 | 15:26:32 | Tomáš Reagovat

Nezavidim! Takychto nepodarkov sa treba zbavit co najskor.

01.12.2007 | 14:05:44 | Roman Reagovat