Recenze Renault Scenic 1.9dti,72kw
“libive ale ne zrovna dobre”

Autor recenze: zahradnik (42 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:1900 Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:198 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 roky Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 7. 11. 2010

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.0

Spolehlivost

4
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

2
 

Náhradní díly

2
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mercedes-Benz

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ne

Závady a opravy na autě

Ano,má poruchy a to zcela zasadni.Po vymene turba,rozvodu,vyfuku,svicek se deje,ze auto jezdi jen na tri valce.Resp.jde do spalovaciho prostoru tolik nafty,ze vsechna neshori.Za studena motor sebou haze a kouri se z nej a toho smradu az to...Jakmile se motor zahreje kour zmizi ale problem ne.Jen motor se chova tak,ze prede jako kocka.Nezmenilo se nic ani vymenou vstriku,vsech.Takze z toho mam hlavu v pejru.Dalsi zavada nenechal na sebe dlouho cekat-nesviti brzdova svetla-vymenil jsem pojistky,zarovky,zkontroloval kabely a nic.Nejde ventilator na 4,jen do 3pak konec.Mel jsem shorele kotakty.Koupil jsem novy panel ovladani.Funguje jen na 3.
Dalsi problem je,koupil jsem na couvacku zarovku se zvukem.Co se ale dej kdyz odbocuji doleva?Ozyva se couvacka a to dokonce kdyz zapnu vystrahu-trojuhelnik.Prestala fungovat stahovacka okna u ridice(mam uz novou ale do vymeny se mi moc nechce).Vzdycky kdyz neco opravim,tak se zaroven hned neco podela.Ale pokazde!!!to funguje spolehlive.
Kapotaz z motoru uz mam sundanou od jara a asi se na navrat letos nechysta.V servisech jsem byl ale mechanici asi uz neumeji skutecne delat.Vsude jen-to uz fakt nevim cim to muze bejt.Nemuze se ho ani v tomhle stavu zbavit.To bych nikdy nikomu neudelal ale moje trpelivost uz nema moc mista.Nacpal jsem do nej docela dost a ceny jsou nekde...takze asi necham dojit na nulu a pak sesrotovat.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Jinak je to docela pohodlny auto a kdyz vsechno fungovalo tak to zas tak spatny nebylo.Jezdilo lehce,prijemne,nezralo a nejakou dobu(do prvniho prusvihu)jsem byl spokojen.Mozna je chyba ve mne,ze jsem hned po prvnim maleru ten kram nedal pryc.Neznackovy mechanici nechtej frantiky a obvzlast renaulty ani videt.Nejvic spokojenosti mi delaly italsky auta.
Tak jsem se objednal na stredu do servisu a ceka me dalsi renault kapitola.Pokud nekdo mate stejnou zkusenost a vite jak na to dejte vedet.Dekuju Jirka Zahradnik

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Renault Scenic

Vložit komentář

Pro anonyma

Nemáš tak docela pravdu, rencky jsou křápy, sice o to horší, když se o ně nestaráš, ale i když jo, tak se to sype - vlastní trpká zkušenost, auto od nova,značkový servis a .............po 6-ti letech vrak.

09.11.2010 | 10:26:44 | Vašek Reagovat

Čau, pokud jde o ty světla, může být špatná kostra. Pokud jde o chod na 3 válce, máš nový žhavící svíčky, zkoukni kabely. Scenic není špatný auto, špatnej mohl být předchozí majitel.Spousta čechů se chová k autu jako k hovnu - servis nula. Já když jsem si koupil ten svůj, sundal jsem kola a nové destičky na popraskaných koutoučích. Měnil jsem svíčky, 2 byly nahnané přes závit. Mechanik měl co dělat, aby je dostal ven a nepoškodil hlavu. Holt český národ šetří na čem nemá a pak z toho má někdo hlavu v pejru, když od někoho koupí olítanej neudržovanej šrot. Jinak s tou stahovačkou jsem měl to samý. Renault servis chtěl 8000,- , známý automechanik opravil s pájkou v ruce za lahev vodky a drží už 2 roky.

09.11.2010 | 09:53:27 |  Reagovat

Rendly nesnáším,

ale tenhle podle mne plaval jak kapr ve vodě..........

09.11.2010 | 08:16:47 | Vašek Reagovat

dotaz

ahoj, chci se zeptat, má někdo z vás nového megana? Já jej dneska koupil, doma jsem otevřel kapotu a nestačil se divit. každou elektronickou věc, kterou jsem viděl, byla značky VDO, nebo Bosch. kam se poděl to jejich valeo a sagem? i blbý gumový hadice jsou značky Good Year. dost mě to překvapilo. tak by mě zajímalo, zda to maj všechny modely, nebo tak, hak vyjde zásilka od dodavatele

08.11.2010 | 21:18:55 | renault Reagovat

žhavící svíčky

08.11.2010 | 20:34:35 |  Reagovat

Ony ty recenze na ojetiny bůhvíjakého původu jsou přece jen dost zavádějící. Že auto stojí za prd může často předchozí majitel či majitelé, kteří k němu přistupují s vědomím, že půjde za pár let stejně z domu, a podle toho s ním také zacházejí.

08.11.2010 | 19:34:46 | marne Reagovat

Nechápu čemu se autor recenze diví, koupil si auto téhle nejporuchovější značky, tak má co chtěl. Lidi. kdy dostanete rozum a přestanete kupovat tuto pseudoznačku...Renault je zadarmo drahý.

08.11.2010 | 17:39:39 |  Reagovat

Aké sviečky si to preboha v tom dízly menil?

08.11.2010 | 17:01:23 | michajel Reagovat

RE: svicky-zhavici svicky

No preci zhavici svicky,jaky jiny.

20.02.2012 | 17:47:53 | jirka zahradnik  | 89.24.91.* Reagovat