Recenze Rover 623 i
“Super auto za málo peněz.”

Autor recenze: Tomáš (26 let),
Pardubický kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1995 Typ motoru:2250cm3 benzin Stav km při koupi:127 000 km Stav km nyní:138 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 22. 1. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Colt Mazda MX-3

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Drobná koroze lemu zadního blatníku

Zrezivělý koncový díl výfuku.

Nefunkční el. anténa.

Nefunkční levé přední el. okénko.

Občas zlobí ovladač centrálního zamykání.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Rovera jsem si vyhlédl v autobazaru po té co jsem se dozvěděl, že byl vyráběn ve spolupráci s Hondou. Auto mělo přede mnou dva roky jednoho majitele v ČR a předtím bylo dovezeno ze Švýcarska. Můj Rover má i motor od Hondy, neměl jsem tedy obavy co se týče spolehlivosti. Benzínové motory jsou od Hondy, dieselový SDI je anglický od Rovera.

Celé auto je téměř shodné s Hondou Accord z r.v. 93-98 a tu už máme v rodině delší dobu a vím, že se jedná o výborný a výjmečně spolehlivý automobil. Trochu jsem měl jen obavy z automatické převodovky, protože jsem dříve žádné auto s automatem nevlastnil. Naštěstí automat v Roveru všechny mé obavy brzy po koupi vyvrátil. Automat v Roveru pracuje naprosto bezchybně a řadí přesně v pravou chvíli. V případě, že jen lechtám plyn, řadí už asi v 2500 otáčkách, ale když potřebuju předjet a sešlápnu plyn automat ihned podřadí a umožní rychlou akceleraci. Při více sešlápnutém pedálu se hned chová sportovněji a vytáčí rychlosti do vyžších otáček a stává se z něho raketa na kolech.

Automat má navíc knoflík, kterým se sepne sportovní režim řazení. Motor Honda o objemu 2250cm3 a výkonu 116 kw krásně táhne už od nejnižších otáček a pod plným plynem se ochotně vytáčí třeba až na 6000 a má brutální sílu. Kvůli spotřebě jezdím však většinou s lehkou nohou a moje spotřeba se pohybuje mezi 9-10 litry, při dálkovější jízdě jsem se dostal asi na 8,5litru. Myslím, že na tak velký vůz, s tak silným motorem to nejsou zas nejhorší čísla.

Navíc má motor krásně tichý chod a automat řadí rychlosti tak hladce, že skoro ani nepoznáte, že auto přeřadilo. Co se mi na autě od začátku velmi líbí, je výborný podvozek, který je komfortní i na horších silnicích a dá se říct, že je i lehce sportovní, i když má to své meze, sportovnímu kupé se v zatáčkách nevyrovná. Z recenzí vím , že podvozek je velmi odolný a netrpí vážnými závadami ani na horších cestách a to ani po najetí třeba 300tis. km.

Další předností je vkusně navržený interiér a dobrá výbava, v mém případě dva airbagy, 4xel. okna, vyhřívaná a el. stavitelná zrcátka, el. stavitelné sedadlo řidiče, el. střešní okno, ABS, manuální klimatizace, potahy kůže, centrál na DO. Kufr je dostatečně velký, ale trochu mělký, zadní sedadla se dají sklopit pro naložení delších předmětů.

Sehnat díly na Rovera není velký problém, protože jich naprostá většina je shodná s díly na Hondu. Rovera vlastním rok a závěrem mohu říct, že jsem s ním velmi spokojen, až na drobné závady, které jsem vypsal nahoře. Jedná se o elegantní, pohodlný vůz, který je vhodný i na dlouhé cesty, navíc je i mimořádně spolehlivý, mohu soudit podle Hondy Accord, kerou máme již delší dobu a ta pracuje naprosto bez závad. Rovera mohu jedině doporučit, navíc nato jak je to dobré auto se dá sehnat i dosti levně.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Rover 623

Vložit komentář

Parádní auto!!

Mám rád takovýhle auta, komfort, jízdní vlastnosti a design.Typově podobnejch aut jsem měl dost, nyní mámto co ty 623 5válec a nemůžu si stěžovat.

21.06.2009 | 16:53:00 | tomáš Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Rover 623