Recenze Seat Leon Stylance
“Krásné a kvalitní auto.”

Autor recenze: Jirka (22 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2007 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:5 340 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 7,5 l/100 km Vloženo: 3. 7. 2007

Hodnocení inzerátu: 13 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Fabia 1.9 TDI

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto zatím bez poruch, projevilo se pouze "skřípání" při stahování okénka spolujezdce o gumovou izolaci, což bude řešeno jako reklamace a řekl bych že tato maličkost mi radost z vozu nezkazila.


Hodnocení a zkušenosti s autem

O novém vozu jsem uvažoval už posledního půl roku a velmi dlouho jsem se nemohl rozhodnout, na poli nižší střední třídy teď panuje velký boj mezi všemi značkami ( Tedy až na Škodovku která se s Octavií drží cenově neuvěřitelně vysoko). Ve finále samozdřejmě vyhrál Leon a to hned z několika důvodů:

1) Měl jsem možnost řídit první generaci a sportovní design mě naprosto okouzlil.

2) Seat je součástí VW což zaručuje určitou míru kvality.

3) Vyjednal jsem si o 80 000 Kč nižší cenu

A teď přímo k hodnocení vozu.

Motor 1.6 v benzínu mě mile překvapil, nejdříve jsem si tedy musel zvyknout na jiné otáčky a ze začátku jsem používal stejné jako když jsem jezdil s dieslem :-). Motor má velmi příjemný a kultivovaný zvuk i při vysokých otáčkách a naprosto plynulé a rychlé zvyšování výkonu. Na normálních silnicích je to naprosto ideální motor a ani na dálnici si s ním rozhodně neuděláte ostudu.

Spotřeba mě také potěšila, větší část jízd absolvuji pro firmu a dostávám je proplacené podle průměrné spotřeby v technickém průkaze což je 7,5 litrů na 100 km a té se také držím a to má cesta je standartně 50% po Praze a 50% po dálnici takže výsledek skvělý, a pokud nespěchám tak se dostanu se spotřebou o litr níže.

Podvozek je snad to opravdu nejpovedenější na tomhle autě a skvěle doplňuje sportovní design vozu, podvozek nádherně drží na silnici a od té doby co jsem si pořídil Leona je pro mě každá zatáčka příjemným zpestřením jízdy, podvozek je tvrději nalazen což já osobně považuji za výhodu a díky kolům 205/55 R16 dokonale zprostředkuje kontakt s vozovkou.

Design je kapitola sama o sobě ale myslím že každý kdo viděl fotky nového Leona se mnou musí souhlasit že je to opravdu nádherné auto obzvlášť s kombinací černého laku což je teď i moje největší trápení protože tahle barva vyžaduje opravdu péči aby auto vypadalo tak jak má :-)

Interiér je jediné místo kde budu kritizovat, design je samozdřejmě docel pocedený i když středový panel je přeci jen až moc široký a klidně by mohl nějakou dietu podstoupuit ale teď to co mě trápí úplně nejvíc a to je naprostý nedostarek odkladacích prostorů. Schránka u spolujezdce je polviční oproti fábii takže se do ní moc nevejde,schránky ve dveřích také prostorem dost šetří a pak už zbývá jen nepraktická přihrádka pod sedadlem a tři otvory ve pro držení nápojů, zato mě mile překvapili drážky na přesné držení 5 CD. Jediné co mě v tomto směru zlepšuje náladu je velikost kufru který je opravdu velmi prostorný a od tohoto typu auta bych ho nečekal.

Teď už jen slovo na závěr, myslím že koupí Leona jsem rozhodně neprohloupil a jezdí se mi v něm opravdu nádherně, teď už jen záleží na tom jak dobře bude sloužit s narůstajícími kilometry.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 13


Komentáře uživatelů k recenzi Seat Leon

Vložit komentář

Odpověď

Mám takový pocit že je to problém předváděcích vozů, pokud ho jako čerstvě nový dají hned na zkoušení tak ho určitě nebudou mít dobře zajetý, pamatuji si jak jsem s tím na předváděčce jel já , jinak je to klasická 1.6 102 koní a co se jízdních vlastností týče tak v platí co jsem psal v recenzi, předtím jsem měl 1.9 TDI a po přechodu na benzín si nemohu stěžovat, tomuhle autu by sice mnohem víc slušel dvoulitr ale já jsem spokojený a to ho neštetřím.

16.07.2007 | 15:44:04 | Jirka Reagovat

Zdravím Jirko

Zajímalo by mne kolik má onen Leon koníků. S manželkou jsme před léty pokukovali po předchozím modelu Leona 1.6i 16.V o výkonu 100 koní. Ale byli jsme zklamaní. Auto bylo při sešlápnutí plynu, líné jako veš. Žádný zátah, žádné hrabání. Akceleraci bych tenkrát přirovnal bez studu k dnešnímu Renaultu Clio 1.2. 60 koní. Nevím jestli to neměli nějaký mizerně zajetý předváděcí kus nebo nebyl ještě pořádně zajetý. Pamatuji si, že měl najeto 5000 km. Velmi nás to motoricky zklamalo a odradilo. I nový Leon má i dnes moc pěkné tvary.

06.07.2007 | 11:51:40 | pitrs2277 Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Seat Leon