Recenze Volkswagen Touran Trendline
“Absolutní spokojenost!”

Autor recenze: DD (28 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:2.0TDI DSG Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:79 400 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 21. 12. 2006

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.0

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

5
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Superb

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Po koupi vozu se nějakým záhadným způsobem vyosil hřídel hlavního ventilátoru chlazení motoru, což vyústilo v mlácení. Opraveno v záruce.

Občas praskne žárovka v zadních svítilnách, což prakticky nejde uživatelsky opravit. Naštěstí jsou v lampách čtyři, takže to tolik nevadí, akorát ta kontrolka na palubce...


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pohodlný, svižný, kvalitně zpracovaný a prostorný automobil. Převodovka DSG je naprosto excelentní, ať už v automatickém či manuálním režimu. Vůz má zcela nepochopitelně agilní podvozek a i přes vysoké těžiště se příliš nenaklání a netrpí tendencí k prudké nedotáčivosti.

Během jízd na letišti a kluzných fóliích jsem si ověřil, že s ním může být solidní zábava - nebrání se ani rozhození do smyku všech kol (předokolkový "powerslide" :), pravověrný slalom absolvuje bez zaváhání.

Brzdy jsou patřičně dimenzované a nevadnou ani při tvrdším zacházení. Řízení je na poměry koncernu překvapivě komunikativní a není přeposilované.

Na dlouhé cesty je ve spojení s automatem a tempomatem výborným společníkem, jen na méně kvalitních silnicích zamrzí valivý hluk od kol. Úložný prostor mě moc nezajímá, ale vejde se tam spousta věcí :).

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Touran

Vložit komentář

Výměna za 5min.

Ahojky taky mám Tourana r.v. 2006 a výměna žárovky přesně podle návodu mě trvala 5min. Je to tam krásně posané, takže v klidu. Mimochodem po roce ježdění s tímto vozem to byla první tzv. porucha.

06.12.2009 | 18:59:09 | Tony Reagovat