Recenze Volkswagen Touran 2,0 TDI
“Nejen praktické auto. Je to nejlepší auto z těch asi 8, které jsem měl.”

Autor recenze: martin (33 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1968 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:63 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 14. 8. 2005

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia Combi 1,8 T SLX

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Bez poruchy, pouze výměny žárovek a běžný servis.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Po dvou letech, kdy jsem auto využíval v podnikání i pro rodinné účely musím říct, že nevím, za jaké auto bych ho v současné chvíli byl ochoten vyměnit! To napovídá, že jsem s tímto svým prvním volkswagenem mimořádně spokojený.

Stále se omílá vyšší pořizovací cena, ale v době, kdy jsem ho kupoval stála podobně dovybavená obstarožní Zafira prakticky stejně. Avšak kvalita, materiály, bezpečnost, jízní vlastnosti, moderní el. systémy to vše bylo u Touranu už úplně někde jinde. Ani po 63 tis. km mi nic nevrže, neklepe, všechno funguje, jako na začátku. Mnozí se možná obávají, že se vyšší karosérie podepíše na nestabilitě, citlivosti na boční vítr apod. Můžu Vám s klidným svědomím sdělit, že se podepsala maximálně na vyšší spotřebě při dálničních rychlostech, kdy narůstá aerodynamický odpor vzduchu. Těch 15 cm oproti sedanům se tu projeví zhruba o 1l navíc při 150 km/h.

Ovšem za pohodlí, zvýšený přehled, pocit prostoru a pohodlné dálniční pikniky to stojí. Jízda s touto motorizací a podvozkem Golfu V je mnohem zábavnější, dynamičtější a hlavně jistější než u mého předchozího vozu. Taky jsem přesvědčen, že havárie, kterou jsem v Octavii absolvoval, kdy mě na námraze lehce předběhl zadek by se mi v Touranu zkrátka nestala - kola v rohu a hlavně ESP...

Závěr: velmi povedený a stále přitažlivý vůz jehož pořízení jsem nikdy nelitoval.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Volkswagen Touran

Vložit komentář

tlacitka!

Tvrde do nich, je to nemoc Touranu a pekne vymenit. Kdyz se budou cukat, stiznost na import.

13.10.2007 | 18:32:37 | VlaK Reagovat

vůz kterému se dá říkat auto

jezdím touranem 2 roky,zatím bez jakéhokoli problému.Je to auto ve kterém si člověk za jízdy odpočine a na silnici sedí jak přibité.

17.05.2007 | 22:50:49 | pavel Reagovat

Reklamacie

Mám problémy s pogumovaním madiel a tlačítok, ktoré sa ošúchavajú a reklamáciu mi nechcú uznať. Prejavilo sa to po roku užívania.

16.08.2005 | 17:18:41 | pisch Reagovat