Recenze Alfa Romeo 156 2,4 JTD
“Potěšení vykoupeno krví”

Autor recenze: dups (36 let),
Jihomoravský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2000 Typ motoru:2,4 JTD Stav km při koupi:130 000 km Stav km nyní:146 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 9 měsíců Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 28. 3. 2008

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.8

Spolehlivost

1
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Po ujetí 2 000 Km přestala poslouchat převodovka. Dvojka nešla. Někdy 3 krát šla a někdy 20 krát nešla. Na vrakovišti žádná nebyla tak jsem jezdil. Z jedničky prostě trojka. Po ujetí asi dalších 2 000,- Km už fungovala až doteď. Jen rámeno jsem musel vyměnit a další menší části. Myslím že se jim říká kosti.

To, že upadl kryt uvnitř od pojistek jsem vyřešil. Vozím ho v kufru. Naštěstí to není vidět. To že nesvítí večer tachometr do 70 km/h mi nevadí, to nepotřebuji. Neveselé bylo, když odešel zámek u nádrže. Šroubovák to vyřešil po 15 minutách.

Chrastění nějakého plastu uvnitř taky nebyl problém, přeplnil jsem odkládací prostor a je klid. A když zmáčknu otevření dveří a zůstane zámek zaskočený, prostě ho klíčem vrátím zpět. Utrhlo se lanko ruční brzdy na jedno kolo, i druhé kolo to ubrzdí, s rychlostí a vytočením k obrubníku.

Jen musím ruční zvednout kolmo. To že mi začala poskakovat přední kapota mě už nepřekvapilo, prostě uzamykatený systém není systém, jen pokus o systém. Lepší než když by uletěla. Takže mazání, 50 krát bouchnutí a občas drží. Ztráta výkonu, to je jasné, praskla hadice od turba. 3 balíčky izolepy udělá zázrak.

Trápí mě ale že jsem začal z výfuku kouřit, asi jako TATRA 148 bez pístních kroužků. S tím si poradit neumím a servis nemá čas, tak jsem si půjčil od kamaráda Mazdu o 6 let starší a mám klid.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Alfa je něco, co okouzlí. Sedí, výkon super, brzdy super, vzhled super, když vše funguje je to fajn svezení. Když člověk přesedne do něčeho jiného, je jasné že to není ono. Je mi líto, že nejsem dost majetný a trpělivý. Nechápu, jak je možné že v době kdy zdánlivě všemu rozumíme, není v našich silách vyrobit vůz kde převažuje radost. Když by nová Alfa stála jak LOGAN, to jde pochopit, ale pokud nová stojí tolik, nevím proč. Je mi vážně líto, že s Alfou nemůžu jet třeba na dovolenou k moři. Vždyď ona by tam ani nedojela...

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 156

Vložit komentář

K moru

My sme na nasej Alfe boli minuly rok pri mori, cesta zvladnuta bez akychkolvek problemov, pohodlie, bez toho ze by sme sa po ceste citili polamani :) cestovali sme do Talianska.

07.02.2010 | 20:56:54 |  Reagovat

Já ji letos k moři vzal

Letos jsem protahnul svoji kočičku 156 2.4 JTD 103kW SportWagon k moři do chorvatska. Trasu kolem 1200 Km zvládla dvakrát během deseti dnů. Jedna cesta trvala 16 hodin. Nevím jak Vaše ale moje alfička šlape jako švýcary. Samozřejmost je že se o ní za odměnu pečlivě starám. Autíčko má bezmála deset let života za sebou vždy někdy je potřeba udělat alfičce dobře. Odvděčí se krásnými zážitky kdy ve 190 bliknete na černý mercedes SL 55 a v zápětí kolem Vás prosviští Alfa 8C. Jednoznáčne můj sen je Alfa 8C 8-)

12.10.2009 | 12:03:14 | ReEfer Reagovat

Jo, vtipné :-)

To mě nenapadlo, že by to měl výrobce uvádět v manuálu k obsluze. To je myslím ještě vtipnější :-)

07.10.2008 | 19:18:57 | dups Reagovat

Vtipná recenze. Popsané postupy by měl výrobce uvádět v návodu k obsluze .

18.07.2008 | 22:29:37 |  Reagovat