Recenze Alfa Romeo 159 2,4JTDm Q4 Ti berlina
“Skvělý vůz a kompromis mezi sportovním náčiním, manažerským sedanem a rodiným skromným dieselem”

Autor recenze: ReznikCZ (23 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:R5, 2396 ccm Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:47 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 13 měsíců Průměrná spotřeba: 7,8 l/100 km Vloženo: 20. 9. 2010

Hodnocení inzerátu: 17 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.4

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: BMW 330 xd

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Alfička byla v servisu díky:
- promazání sedadla řidiče
- chip motoru na 240koní
- výměna skla na mlhovce (v zimně prasklo)
- předělání mlhovek na Led denní svícení (Homologováno)
- 34 000 výměna oleje, filtru a vyčištění vozu - vše zdarma
- spodní plast na straně řidiče(u kolena) na kostkách vydával pazvuky
- dodělání tažného zařízení
- v zimě prasknul spodní kryt motoru (zadrhnul jsem a to hodně)

Auto mě nikdy nikde stát nenechalo (nemá ani důvod v tolika km). Všechny maličkosti výše uvedené se vyřešili.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Pohodlný vůz a ideální na dlouhé cesty pokud nesedí vzadu urostlejší postavy ze své zkušenosti: Gibraltar, Barcelona, Madrid, Korzika, Paříž, Sicílie a časté návštěvy Německa a severní Itálie (cca 4x - 6x ročně). Zavazadelník je dostatečný, krásný nestárnoucí vzhled, mechanický pohon 4x4 (Torsen), líbivost, nezájem zlodějů, kvalitní zpracování. Vůz mi vyhovuje ve všech jízdních režimech a zároveň mě baví i po 45tis. kilometrech. Posaz je ideální i když trošku vyší. Vůz působí velice reprezentativně a dražším dojmem než ve zkutečnosti je což se hodí při návštěvách klientů, kteří se na Vás pak koukají jinak než když přijedete s Passatem. Výkon vozu by mohl být vyší díky výbornému podvozku s nízkým těžištěm (vyzkoušeno v Sosnové). Vážím si tohoto vozu více než všech předešlích

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 17


Komentáře uživatelů k recenzi Alfa Romeo 159

Vložit komentář

Jede jak tank

Vlastním alfu 159 1.9 JTD 110 kw asi 2 měsíce a jsem z ní naprosto nadšený.Vím je to zatím krátká doba na hodnocení,ale zatím jsem v ničem lepším nejel,je to moje asi 7. auto v pořadí a to sem vyzkoušel už ledasco.Jen o něco větší svižnost bych uvítal,ale to spraví softwarová úprava ŘJ,ostatně jako na všech 7 předešlých vozech,je to hodně znát,vřele doporučuji.Spotřeba ještě před úpravou 6.2 l/100km super.Všechny ty negativistické keci o alfa = šmejd jsou sprosté lži a pomluvy,možná starší modely,ale rozhodně ne 159,to je prostě KOČÁR.

19.07.2016 | 15:08:30 | Bedouch  | 194.228.20.* Reagovat

RE: Jede jak tank

Kočár je to moc pěkný což o to, ale vzadu u verze combi místa dosti poskromnu a celkem často se na tom něco musí řešit. Tak si to užívej a tak za dva roky, pokud ji stále budeš mít, tak napiš :-)

20.07.2016 | 02:21:15 | M.J.  | 91.103.165.* Reagovat

zkušenost se 159

Koupil jsem 159 2.4 jtd před třemi léty v Pardubicích.Prodávající mluvils východoevropským přízvukem.Byl .jsem tak zmaten,že jsem se vautě ani neprojel a plácli jsme si.Na tachometru bylo93000 ale pedály byly prošlapány až na kov.Nechal jsem udělat rozvody,výměnu všech filtrů a výměnu oleje v motoru.POzději se ozvala ložiska v předních kolech-výměna.Jednou mě Alfa nechala na cestě-přerušený drát před ř.j.Pak následovala výměna předních kotoučů a destiček a geometrie.Ceny ND nejsou zanedbatelné ale ani závratné.Myslím,že jsem koupil dobré auto,které navíc bezvadně jezdí a žere7.7 L a ktomu úžasně vypadá.Oktávka má větší kufr.

19.10.2012 | 11:34:59 | Gazda Bedřich  | 217.197.155.* Reagovat

Spotřeba

Spotřeba díky odstranění DPF výrazně klesla a to s 7,8 l/100km nyní jezdím do 7,2 l/100km nafty. Chip jsem nechal odstranit, protože neměl smysl díky odstranění DPF. Zvýšila se kouřivost, zmenšila spotřeba, zvýšil výkon a reakce motoru, motor je mnohem tižší i když občas pod plynem si zakouří. Důvod vyndání DPF a odstranění jej z ŘJ byl fakt že česká nafta jej zlikvidovala a Alfa jela čím dál tím hůře a spotřeba se razantně zvyšovala. DPF ztratilo funkci regenerovat a motor se zpětně ucpával sazemi (EGR ventil a sání). Nyní se s ní jezdí zase perfektně :) p.s. odjeto bez DPF 15tis. km z toho 5tis. km se motor čistil a kouřivost byla velmi zvýšená - nutnost bylo užít aditiva a využívat celý výkon motoru

05.01.2012 | 12:50:00 | ReznikCZ  | 77.78.91.* Reagovat

Update

Nyní najeto 91 tis. km. za tu dobu se objevili další dvě chyby a to že přestala dobře těsnit gumová hadice k turbu(trochu profukuje díky spuchření) - výměna za 1200Kč a na kontaktních polí na autobaterii se začla tvořit pěna.
Jinak zatím samé dobré zážitky. Jedna slabina na vozidle přibila a to že 19" pneumatiky se za rozumný peníz špatně shání a výdrž pneu není vyšší než 40tis. km (Pirreli zero Nero) a 20tis. km (Continental Conti sport contact - horší vlastnost na vodě) naopak Dunlopky na zimu byla dobrá volba zatím jsou stále původní a jezdí se s nimi výborně. Musí se hlídat geometrie tak 2x - 3x ročně zkontroluji příp. nechám nastavit
Petr

05.01.2012 | 12:41:33 | ReznikCZ  | 77.78.91.* Reagovat

Nádherné auto.Vlastnil jsem 156 a ta značka mi přirostla k srdci.Musel jsem koupit větší auto kvůli miminku a bohužel žádná alfa nesplňovala předpoklad rodinného vozu.Uvidím,jak se jim povedou SUV :-).Na AR nedám dopustit a z lidí co pořád něco na té značce hledají,tak tomu nerozumí :-).Přeji hodně šťastných kilometrů.

15.04.2011 | 13:49:07 | Michael Reagovat

pouze ALFA ROMEO

Vždy jsem upřednostňoval italské vozy a vlastnil ALFU ROMEO nejdříve 33 nyní 156. Jako následníka si představuji 159. Čas od času se mi v práci dostane do ruky 159 či Giulietta, avšak dlouhodobější zážitky si mohu přečíst zde. Jsem rád že čtu tak líbivé řádky.

29.03.2011 | 14:19:17 | Sally Reagovat

pochopil jsem

Vždycky jsem Alfy kritizoval jen kvůli tomu, že jsem slyšel různě jaký jsou to šmejdy apod. Před rokem si můj švagr koupil 159ku, až dneska jsem se s ní projel. BOMBA! To auto je opravdu skvost! Sám jezdím v Passatu z roku 2008 ale to je proti 159ce hračka pro děti, navíc jsem s ní už měl nějaké technické problémy narozdíl od švagra. Smekám před Alfou!!

02.02.2011 | 09:13:17 | Petr Reagovat

....nelze nereagovat!!! Už to, že ses rozhodl pro 159-ku, svědčí o faktu, že svoje auto vnímáš nejen jako denodenní nutnost, ale i "něco", co Tě někde uvnitř oslovuje a ve chvíli, kdy za sebou zavíráš vrata garáže , se ještě jednou, třikrát možná pětkrát ohlédneš, protože u Alfy to prostě jinak nejde. Je tak krásná, že oči přecházejí ( Giorgeto Giugiaro je bůh designu) A bílá...to je pecka. A ti zaručeně objektivní chytráci, co vrhají na Alfy oheň a síru, tak v drtivé většině v tom autě ani neseděli. Je to auťák jak řemen, a to jsem lítal ve své Oktávě RS a dalších kusech. Alfě fandím a .....Tobě přeju krásný kilometry s touto kráskou, zdar Mirek

29.01.2011 | 19:11:07 | Mirek Reagovat

Není se čeho bát

Díky tomu to auto jsem se seznámil i s jinými majiteli(najeto i více než 250tis. km). Neznám nikoho kdo by 159 považoval za nespolehlivou. Lidem se líbí, často se i zajímají,.. Nyní mám najeto 58ti. km a čekají mě přední brzdové destičky. Jediné co si musím hlídat tak geometrii, poměrně snadno se rozhodí díky českým silnicím a pneu se sjíždí nerovnoměrně velice rychle. Spotřeba stále klesá, začal jsem používat aditiva, spozoroval jsem zanášení EGR ventilu.
Petr

26.01.2011 | 17:38:27 | ReznikCZ Reagovat

BÍLÁ JI FAKT SLUŠÍ!!!MÁŠ JI OPRAVDU NÁDHERNOU.
MANŽELCE JSEM KOUPIL ALFU ROMEO 147,JE RADOST JI ŘÍDIT.SÁM UVAŽUJI O 159 A CO JSEM DOTED ONÍ ČETL,TAK DO NÍ JDU.JÁ PRACUJI V ITÁLII A TADY JICH JEZDÍ OPRAVDU DOST,TAKŽE NĚJAKÝM ŘEČÍM,ŽE "TO JE ŠMEJD" VŮBEC NEVĚŘÍM!!!!
JE PROSTĚ SPOLEHLIVÁ KRASAVICE!!!

09.12.2010 | 20:08:38 | JIRKA.K Reagovat

Díky :-)

11.10.2010 | 23:22:51 | ReznikCZ Reagovat

Taky bych se svezl...

21.09.2010 | 23:22:26 |  Reagovat

Fakt nádhera at se ti daří.

21.09.2010 | 14:14:42 |  Reagovat

RE: Spolehlivos

Nazdar hoši, viem ze alfy su dobre auticka a ty co vravia ze taliani nevedia robit auta su hlupaci, nadsenci koncernu volkswagen si dobre srali dlhu dobu do huby ked koncern preciel na common rail :D proste musia pouzivat to co taliani:D mal som bravu 1.9JTD s prvym railom a bol to velmi svizny motor hlavne po nacipovani, ale !! mam strach zase ist do JTD , Ako je na tom 159 Q4 ? zo spoľahlivosťou motora a hlavne ako je na tom rozvod pohonu, nekazi sa poloosi a loziska su dostatocne vytrvale alebo je potrebna aj neaka ta vymena po neakom kilometriku. Danke

26.09.2012 | 21:16:12 | Jarec  | 83.215.207.* Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Alfa Romeo 159