Recenze Audi 100 2.8 Quattro
“Jako čtyřkolka to smysl dává, s náhonem na předek jen průměrný velký sedan.”

Autor recenze: krab ,
Ústecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1994 Typ motoru:2,8 V6 12V 128KW Benzí Stav km při koupi:215 000 km Stav km nyní:230 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 1 rok Palivo: Benzín Průměrná spotřeba: 10,5 l/100 km Vloženo: 28. 8. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.4

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

7
 

Náhradní díly

7
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Mitsubishi Lancer

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Audi dnes již nemám, ale po dobu co jsem ho vlastnil se pár závad vyskytlo. Kromě běžné údržby a spotřebních dílů jako zadních destiček a kotoučů, což nejsou závady , jsem měl problém s nefunkčními snímače ABS na kolech (toto audi má kvůli uzamykatelné uzávěrce differenciálu ABS vypínatelné a právě ten přepínač zlobil. Zhruba každou druhou třetí jízdu se samovolně rozsvítila kontrolka ABS a systém byl vypnut. Po opětovném nastartování to bylo chvíli zase OK. Po důkladném vyčištění čidel ABS u kol se závada vždy tak na 3 neděle opravila.

Další závadou byl netěsnící motorek ostřikovačů. Pokud Vám někdo bude nabízet AUDI 100 C4 s prázdnou nádržkou ostřikovačů, nemávněte nad tím rukou jako jsem to udělal já, ale dolijte vodu a vyzkoušejte!!! At to nemusíte rozebírat a lepit jako já. Jinak závadu jsem odstranil svépomocí. (Bohužel ne na dlouho)

Motor 2.8 V6 128Kw, není tak skvělý jak jsem si původně myslel. Ten můj měl hlučnější ventily a jistou spotřebu oleje (1L/5000km), i přes to že po téměř celou dobu dostával originál AUDI servis (bylo to firemní vozidlo než jsem ho koupil).

Poslední závada než jsem ho prodal byla ve špatném chodu na volnoběh. V režimu s vypnutou klimatizací motor pravidelně po 3-4 min. chodu na volnoběh sám zdechnul. A po znovunastartování oscilovaly otáčky a chtělo se mu opět chcípnout. Se zapnutou klimou OK!! (Je to dost těžké rozeznat při zkušebních jízdách a nenapálit se, pokud Vám takovou závadu předchozí majitel neoznámí). Pomohlo vyčištění škrtící klapky a nová hadice sacího potrubí.


Hodnocení a zkušenosti s autem

AUDI QUATTRO je pojem a jde o opravdovou čtyřkolku!! Často jezdím na hory a jízda ve sněhu i přes velkou hmotnost auta představuje zábavu a potěšení. Na dlouhé "powerslidy" musí být ale dost prostoru!

Interiér je pohodlný, ale opěrky sedadel by mohly být vyšší. I při vysokém počtu KM v interiéru nic mnoho neskřípe a vše bezproblémově fungovalo. (klima, elektrika oken, vyhřívání sedaček apod.)

Motor: Je celkem dobrý, ale ne tak pružný. Slušný zátah má až od 3000ot/min. a zpřevodování je tomu přizpůsobené. Ve 130km/h točí 3400ot/min. Díky tomu je větší spotřeba, která není tak citlivá na styl jízdy. Mé auto jezdilo průměrem 10,5 L a snaha o extrémě úspornou jízdu jí dokázala srazit jen na 9L. Za mín se z benzínovým quattrem jezdit nedá!!

Na to že bylo vyrobené v roce 1994 nemá v podobných ojetých čtyřkolkách konkurenci. V tom roce bylo na trhu srovnatelné snad jen LEGACY, které jsem jednou řídil. Věřím že LEGACY je spolehlivější, ale interiér, výbava a komfort cestování je horší.

Koroze toto auto nenapadá tak moc, ale zkontrolujte si především lemy předních blatníků, prahy a zadní víko kufru. U aut bouraných a pokoutně spravených (bohužel u nás je takových většina), nemůžete spoléhat na původní pozinkovanou karosérii!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Audi 100

Vložit komentář

Quattro je Quattro

Mám 100 Quattro objem 2.6l a nemůžu si stěžovat.Nepříliš dobrej náhon na předek vynahradí vše 4x4.

25.06.2009 | 19:36:36 | Michal Reagovat

audi je super

audin je vsude plno a jsou to podle mě nejlepší světovéznačky.
Jasně,že mají své chyby,ale i přes to mají nad řadou značek např. OPEL,FORD,FIAT, LANCIA apod pořád na vrch a to platí odjakživa.

01.06.2008 | 20:29:42 | jan jarkovský Reagovat