Recenze Audi A8 3,3 TDI
“Pre tých čo vedia čo chcú”

Autor recenze: kajo z PE (22 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:3,3 tdi V8 Stav km při koupi:260 000 km Stav km nyní:278 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 9,5 l/100 km Vloženo: 30. 12. 2010

Hodnocení inzerátu: 8 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

6
 

Náhradní díly

6
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Daewoo Espero R.Laguna Grandtur

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Nie nemalo..


Hodnocení a zkušenosti s autem

Túto Audinku už síce nevlastním,teraz som majitelom R.Laguna Grandtur o ktorej som aj napísal recenziu.A8ku som predal tento rok v auguste.Mal som ju asi pol roka.
A8ku mi dohodil jeden chlapík z Rakúska a majiteľom bolo Ministerstvo obrany v Rakúsku,auto používal jeden vojenský útvar-kto mi verí nech mi verí,kto neverí nech neverí a tíško závidí ") .
Mal som motor 3,3 TDI V8 225koní.Auto malo čiernu metalízu a čiernu kožu.Ja som este dokúpil alu.disky S-Line 18".Vyzerala fakt velmi pekne.
Motor aj na volnobehu dával na javavo že má 8valcov a spaluje naftu,ale jeho zvukový prejav bol naozaj velmi pekný.V interiéri o sebe nedal znať,iba v prípade,že som ho vztočil nad cca 2800otáčok.Ja som normálne jazdil do tých 2300otáčok,lebo auto malo obrovsú výkonovú rezervu a vzhladom na pokuty sa to ani moc neoplatilo :) .
Spotreba bola okolo 9-9,5 litra..ALE ak sa jazdilo kludne isla aj za 8,5 litra-čo je velmi slušé na také ťažké auto.V meste si potiahla tých 15 litríkov.Zrýchlenie parádne-ved je to 8 valec tak je asi bezpredmetné opisovať tu ako to ide-každý si to domyslí..
Moja osma bola vyservisovaná do posledného šróbiku-mal som servisku a faktúry z Porsche Wien,kde bola servisovaná.Na ministerstve boli peniaze a na aute to bolo vydieť-každých 20tis zalezená v servise-nový tiptronic,rozvody-nemá to reťaz ale remeň,nové turbá.brzdy atď...to by bolo na dlho keby som mal robiť odpis zo servisky.
Vnútorný priestor a komfort je asi hlúpe rozplývať sa nad ním,lebo je to vlajková loď AUDI a to už niečo znamená.Inak,A8ka nemá rada mestský režim a rozbité cesty-je to auto stavané na dlhé trasy a diaľnice..Je to fakt kus luxusného a pohodlného auta.
Náhradné diely nie sú prehnane drahé-ak viete kde máte nakupovať-originály z AUDI si rýchlo vzhoďte z hlavy-tam si zarátajú aj vysokohorskú prirážku.Ak máte dobrého servisáka a orig,diel vymeníte za iného dodávateľa,tak A8ku uživíte.ALE POZOR,dajte auto to,čo si pýta..ak treba vymeniť olej-vymeňte,ak treba vymeniť rozvody-vymeňte-----ak nebudete dodržovať základné údržbové intervaly,auto sa vám odmení tak,že začnú pomaličky ale isto odchádzat motorové diely ako napr.vačky,vodítka a bla bla bla...a to sú iné cifry..takže radsej investujte 200euro,ako keby ste mali o pol roka zainvestovat 1500ečiek...a ešte jedna vec- 3,3TDI V8 má za studena trosku slabšie mazanie-ked naštartujete nejakých 10sekúnd držte motor na 1200-1300otáčok nech sa premaže...Zamedzíte tak nákladným opravám...nájdite si radšej 10 sekúnd po štarte na premazanie,ako keby ste si mali potom trhat vlasy a nadávať aká je audina zlá značka,lebo vám klakli turbá alebo pridrel sa motor..A ked som pri tých turbách -po každej dlhšej alebo razantnejšej jazde nechajte vychladnúť turbá a až potom vypnite motor-nechajte motor na volnobehu asi minutku poklepkať a až potom vypnite-detail ktorý tiež ušetrí vela peňazí :)
Ak by som mal moje poznatky zhrnúť tak-AUDI A8 3,3 TDI je kus spolahlivého,luxusného a veľkého auta.Treba rátať s vyššími nákladmi na údržu,ale kto si toto auto kupuje tak jedine za účelom odlíšiť sa od ostatných,dopriať si luxus za pomerne dostupné peniaze,cestovať na úrovni prvej triedy...
Je to auto pre tých ktorí vedia čo chcú,majú radi bručanie 8valca a maju nejaké euríčka navyše na naftu a na kapánek drahšiu údržbu..

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 8


Komentáře uživatelů k recenzi Audi A8

Vložit komentář

!!!!!VAROVANI!!!!!!

Pro vsechny, kteri uvazuji ci zvazuji koupi auta v tomto autobazaru.Po dnesni zkusenosti, bych u tohoto prodejce nekupil ani sroubek.Provozni nebo majitel bazaru totalne neschopny clovek.Jeho asisten povereny predvadenim vozu napul Polak,zakarpatsky Rus smrncnuty s necim ceskym.Uz samotny zjev a pohled na nej vas vytoci do vysokych obratek.Jeho nesrozumitelna a neochotna mluva Vas odradi od vseho.Chcete ziskat zakladni info? On nevi nic. Odkaze Vas na majitele.Jdete za nim a misto toho aby se Vam venoval Vy ho musite hledat a uhanet aby jste se vubec neco dozvedeli. Nakonec zjistite, ze on take nic nevi. Slo o Audi A8 rv.2001 2.5TDI.Ani na jednu otazku jsem nedostal zadnou odpoved,protoze clovek,ktery vlastnil auto ho dal bazaru do komise.Pritahnul ho z Italie. Vic nevi. Jen k cene dodal ze je pevna a niz nepujde. To vedel jiste. Vzhledove karoserie auta bez koroze ve velmi slusnem stavu.Bohuzel motor,ktery mel udajne najeto 122tis.km v katastrofalnim stavu a interier uz doznal od svych drivejsich majitelu mnoho sramu.Radim Vsem obloukem se vyhnout vsem prazskym autobazarum.Je to sebranka a neskutecna verbez,ktere jde jen o zisk.A tento autobaraz v tom vynika.

10.04.2015 | 20:22:49 | Majkl  | 89.102.123.* Reagovat

moju lagunu som kupil,lebo ma na nu nahovoril kamarat...vyskusal som a vcelku mi sadla.

02.01.2011 | 17:15:04 | kajo z PE Reagovat

Hm, z A8 do Laguny...:)), zvláštne chute, nie?

Hovorí sa, že kto mal raz Audi, tak už nikdy iné...

31.12.2010 | 17:46:21 | ľuboš Reagovat

RE:

Nazdar Luboši
něco na tom bude.
Nejhorší je rozhodnuti jestli BMW nebo audi.A pak to může být na celý život.Já fandím Audi(mám A5 a A8)
Přeji Ti moto život bez pochybností
Mitchel

07.08.2013 | 19:46:20 | mitchel  | 90.181.2.* Reagovat

RE: No, ja som to.myslel skor ironicky:):), mne uz ziaden pekac nie je dost dobry

a na auto sa pozeram ako na vysavac, ci umyvacku riadu:):
Len ma zaujalo odvazne tvrdenie " Audi je spolahlive..." a po par km to predal a kupil Lagunu:), to predsa taky " ozajstny" fanusik nemoze Audi, preboha, Audi!!! urobit!:D:-D

luxusne triedy su dobre na pozeranie, jazdi to dobre iba rovno, ma to zdochnute riadenie, myslim A8, drahsi servis a a inak iba pekny interier.

Inak nic pre vodica.

20.01.2014 | 15:40:02 | lubos  | 85.237.227.* Reagovat

RE: No, ja som to.myslel skor ironicky:):), mne uz ziaden pekac nie je dost dobry

Ty cype lagunu měl předchozí a né další auto!

26.02.2014 | 15:07:23 | Bobr  | 178.77.227.* Reagovat