Recenze Citroën Berlingo multispace
“Vzhledově pěkný vůz s horším dílenským zpracováním a velkou spotřebou.”

Autor recenze: Hawk (33 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:1,6 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:10 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 25. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 10 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 5.8

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

3
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Focus

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

V tuto chvíli mám asi po šesti měsících několik drobných závad. Jedna z nich, jenž přislíbil prodejce odstranit , je uvolněný protikus v zámku zadních výklopných dveří. To má za následek nutnost s dveřmi více bouchnout , aby dosedli a zapadnul zámek.
Další závada je vypadávající ovládací mechanizmus sklápění sedadla.
Po šesti měsících se uvolnila pojistka proti otevření posuvných dveří v okamžiku tankování paliva. Jazýček tohoto táhla nezapadá a tak nelze bez zatlačení tohoto jazýčku zavřít záklopku od nádrže.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tento model jsem pořídil a doufal, že pro mne bude přínosem velikost zavazadlového prostoru a možnost sklopení nebo vyjmutí zadních sedadel. Toto očekávání se naplnilo , pokud vyjmu zadní lavici snadno pak naložím do vozu tři horská kola a pohodlně i věci pro tři osoby. Bohužel vyjmutí této lavice je poměrně pracné a lavice která slouží jako sedadla pro dvě osoby je těžká a špatně se s ní manipuluje .
Dnes mne mrzí ,že není při vyjmutí zadních sedadel možnost použít tuto plochu k přenocování neboť cca150 cm které nabízí tato ploch nestačí k pohodlnému ulehnutí.
V této chvíli se pohybuje průměrná spotřeba na 8 l na 100km a stlačit spotřebu pod 7 l ne nemožné. Poměrně dlouho trvá než se celé auto rozhýbe. potom brzdné soustavě nedělá problém velice rychle zpomalit nebo zastavit.
Na závěr bych chtěl zdůraznit, že dílenské zpracování je horší kvality o čemž svědčí celá řada drobných defektů za krátkou dobu používání. Musím říci ,že nákup tohoto vozu je pro mne mírným zklamáním.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 10


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën Berlingo

Vložit komentář

Mám Berlingo dva roky a doposud jezdím bez závad. Najeto mám 14.600 km a jel jsem s ním i Chorvatsko. Musím říct, že mne jízdní vlastnosti vozu na dálnici příjemně překvapili. Prostor ve voze si chválí celá rodiny, což bylo pohodlné při tak dalého cestě 1200 km. Koupi vozu nelituji

15.04.2013 | 16:11:04 | radho  | 78.45.236.* Reagovat

Jsem natěšený ....

Zítra je ten den D .... jedeme do Ostravy zaplatit zálohu na naše vysněné nové auto. Dlouho jsme vybírali do jaké značky jít, nakonec vítězí Berlingo.Naše rodina je velká ...jedno dítě v sedačce, další dva pomalu dospívají, z toho holku čeká osud na invalidním vozíku, a naše nynější fábie už má dost velký problém všechny pobrat. Když jsem poprvé v autosalonu stál u nového Berlinga tak jsem byl hned nadšený z jeho prostoru i možností vnitřního uspořádání a když nám prodejce zdělil, že se jedná o vůz s maximální výbavou a se speciální cenou zvýhodněnou právě pro tento kus .... Multispace Extra s motorem 1.6 VTI 120 za 375000,- no nekupte to. Jen škoda že to není ten nafťáček 1.6 HDI 110.
Na první pohled vypadá auto robustně a jsem zvědavý jak se teda bude chovat za provozu .... jeslti se sem jěště někdy později vrátím tak popíšu své dojmy a postřehy.
M.

20.02.2011 | 13:34:27 | Milous Reagovat

Garanční prohlídka po30tis

Prosím za prominutí, že píšu se značným zpožděním. Chtěl jsem vás seznámit se stavem mého Berlinga po ujetí 30 tis km a jak jsem dopadl na garanční prohlídce. Tak tedy, objednal jsem se do autorizovaného servisu, nahlásil závady - nefungující mechanizmus blokace dveří při tankování paliva, vypadlé ovládání mechanizmu sklápění zadního sedadla. Prasklá manžeta u řadicí páky a podivné zvuky asi na tlumičích - jakési bouchání. Dále pak promačkaná loketní opěrka u sedadla řidiče.
Mimo standardní výměny oleje a filtrů mi na druhé návštěvě opravili výměnou i manžetu a opěrku u sedadla.Při třetí návštěvě pak byla provedena výměna jakých si podložek pod tlumiči a tím bylo odstraněno bouchání na nápravě. Škoda jen té spousty času věnované několika násobné návštěvě v servisu - tři dny v pr.... Ostatní v pohodě . Díky Hawk

21.01.2011 | 14:12:36 | Hawk Reagovat

Na tento server jsem zabrousil náhodou při hledání vybavení do tohoto vozu. Nedá mi to a musím se také vyjádřit. Já třeba nenám problém vyndat zadní řadu sedadel. Neříkám že je lehká, ale jako chlapovi mi to nedělá problém. Žena, pokud by neměla přez 100kg by jí nevyndala. Moje průměrná letní spotřeba je 5,3 - 5,8. Na zimních gumách se pohybuje 6,5-7,2 l/100km. Auto je plně naložené, kufr je plný a hmotnost přepravaných věcí se pohybuje mezi 600-700kg.

Pokud chcete na můj komentář reagovat, tak prosím, ale je více než pravděpodobné, že Vám stejně neodepíšu. Jak jsem již víše uvedl, jsem tu jen náhodou.:-)

23.12.2010 | 22:39:41 | Martin Reagovat

Supercharge Your SEO with Our Premium Databases!

Supercharge Your SEO with Our Premium Databases!
Want to improve your SEO rankings and save time? Our premium databases for XRumer and GSA Search Engine Ranker are just what you need!

What do our databases include?
• Active links: Get access to constantly updated lists of active links from profiles, posts, forums, guestbooks, blogs, and more. No more wasting time on dead links!
• Verified and identified links: Our premium databases for GSA Search Engine Ranker include verified and identified links, categorized by search engines. This means you get the highest quality links that will help you rank higher.
• Monthly updates: All of our databases are updated monthly to ensure you have the most fresh and effective links.

Choose the right option for you:
• XRumer Database:
o Premium database with free updates: $119
o Premium database without updates: $38

• Fresh XRumer Database:
o Fresh database with free updates: $94
o Fresh database without updates: $25

• GSA Search Engine Ranker Verified Links:
o GSA Search Engine Ranker activation key: $65 (includes database)
o Fresh database with free updates: $119
o Fresh database without updates: $38

Dont waste time on outdated or inactive links. Invest in our premium databases and start seeing results today!
Order now!
P.S. By purchasing GSA Search Engine Ranker from us, you get a high-quality product at a competitive price. Save your resources and start improving your SEO rankings today!
To contact us, write to telegram https://t.me/DropDeadStudio

19.04.2024 | 19:07:44 | Bryanjorse  | 88.201.251.* Reagovat

HAWK

Aktuálě mám najeto cca 20tis. Auto mám necelý rok a vypadá to na nějakou závadu na čepu nebo tlumiči pravého předního kola. při přejíždění hrbolů tluče. Brzy navštívím kamaráda na STK a koukneme na to než pojedu do servisu.

17.02.2010 | 16:04:48 |  Reagovat

Mám 1.6 HDI a jsem při 7.000 km naprosto spokojen s užíváním prostoru i jízdních vlastností.Jen mám problém s předním tlumičem na pravé straně, který pravděpodobně v horním uložení nejprve začal vrzat při parkování a poté už začal i klepat při pomálé rychlosti a malé nerovnosti (např. kostky)V servisu mě slušně odmítli s tím že tam není hlavní mechanik,tak počkám a uvidím.Jinak jsem spokojen.Příba

20.01.2010 | 12:24:12 | Příba Reagovat

Mam take 1.6 HDI. Jezdim hlavne mesto a dalnici a spotreba kolem 6.5 L. Jestli jezdite 7-8 litru, tak je nekde chyba. Mam najezdeno 14 000km a zatim jsem menil v zaruce predni tlumice. Dstal jsem nove z modelu C4 piccaso a je to uplne jina jizda. Zpracovani neni nic moc, ale zatim jsem dost spokojen! Spotreba a prostor jsou supr...

22.12.2009 | 00:33:56 | Remarko Reagovat

Mám 1,6 HDI. Spotřeba je trvale pod 6 litrů. Najeto mám 14 000 km a zatím bez závad. Sedadla mám vzadu jednotlivá, vyndávat se dají snadno. Místo dvou sedadel přidělávám jdnoduchý po domácku zhotovený držák na kola. Když posunu sedadla dopředu tak mám délku 190 cm a šířku 120 cm. to je slušná postel. Musím ale vyrovnat podlahu. Zatím jsem spokojn až na trochu tvrdší pérování. Václav

25.10.2009 | 21:09:11 |  Reagovat

Spoptřeba.....?!

Mám Berlingo 1.4i,( vyr.8.2008 - viz. recenze níže) a i když nejsem žádný závodník, tak jsem nejlepší spotřeby benzínu dosáhl 7.43l/100 km. Většinou ale jezdím za průměr 8.3 - 8.5 l (najeto cc 9000 km). A to jezdím prázdný! Podle mně ta krabice na menší průměr moc nemá! U Suzuki Swifta jsem se ( i na zimních gumách) vždy vešel do presentované spotřeby

07.09.2009 | 20:11:08 | Bob Reagovat

motor

Otázka-motor je asi 1,6HDI-nebo se ještě v roce 2008 dávala benzínová 1,6 ?Jinak mne ta spotřeba dost překvapuje (i na benziňáka 1,6 by to bylo dost)

30.08.2009 | 22:03:17 | bigben Reagovat