Recenze Citroën C4 1.6.hdi 80kw
“za ty peníze dobrý vůz”

Autor recenze: lada (31 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1.6 Stav km při koupi:148 000 km Stav km nyní:155 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 měsíce Průměrná spotřeba: 5.3 l/100 km Vloženo: 20. 5. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Lancia Kappa

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím bez poruch, mam ho moc krátce na to aby se neco pokazilo. Provedl jsem výměnu oleje, všech filtrů a zajel do servisu citroe na diagnostiku, prevence je prevence. Všechno zkontrolovali, vše bez závad a jel jsem zase domu o osm stovek lehčí:))


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto je pohodlné, v rámci možností i tiché(i když jsem už jezdil i v tišších vozech), po přečtení různých diskuzí jsem podložil rezervu tenkým molitanem a žádné rány zezadu se neozívají(zatím), výbava SX celkem v poho, vše funkční až na pár maličkostí. Vše také využívám, hlavně tempomat dost uleví při dlouhých cestách na dálnici, jediná vada na kráse je, že originál rádio nepřehrává mp3 a to je pro mě dost blbý. Motor pružný, s citelným zátahem, nejlíp se cítí okolo 2000 ot., spotřeba v průměru 5.3 nafty. Kazí mě to dálnice, tam to pěkně stoupá. Převodovka by mohla být trošku lepší a hlavně spojka jde trochu ztuha, ale takhle to už u c4 bývá, zkoušel jsem jich několik a bylo to všude stejné. Dost mě vadí mírná nestabilita na nerovnostech v zatáčkách na kterých se zadní náprava občas dost zavlní, ve vetších rychlostech na dálnici je auto celkem stabilní, řízení přiměřeně tuhé, ale už jsem se setkal i s tím že při větším bočním větru byla cesta dost rozhoupaná, ale asi je to menší celkovou hmotností vozu a poměrem rozměrů výška délka vozu.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën C4

Vložit komentář

c4picaso leder

Mám c4 picaso-leader za měsíc 2 roky najeto 20 000 km motor
kasle prostor sezení bezva.pouze mi vadí klepání podvozku na nerovnostech a dešťový senzor spustí stěrače i za sucha.
V servisu nic nezjistil a tak se ptám má-li někdo s tímto nějakou zkušenost -sdělte

Díky V.N.

27.02.2011 | 12:17:53 | Vláďa Reagovat

Motor 1.6 TDCi

Chtěl bych se zeptat majitele, jestli neví něco z historie auta, jestli neměl předchozí majitel problém se vstřiky, popř. někdo jiný, kdo má zkušenosti s tímto motorem, ať už v C4, P307-8, Focusu nebo Mazdě. Včera jsem byl v servise fordu a ptal jsem se na vstřiky a prý vstřiky jsou v pohodě, ale problém může nastat s guferem na spodu vstřiku(není jeho součástí), které se může napéct na vstřik a pokud nejde vyndat, tak pá, pá, vstřiku. A pak tam může netěsnit potrubí ke vstřikům, to jsou prý možné závady. Takže vstřiky bez problémů, jenom to zpropadené gufero :-)

22.05.2009 | 10:05:39 | r Reagovat

Keď sa ti zdá toto tiché, bol by si prekvapený aká tichá je faceliftovaná C4 s novým motorom 1.6Vti, na ktoromkoľvek stupni a pri akejkoľvek rýchlosti. Oh, a malé varovanie, 1.4i nebrať, C4 je príliš ťažké auto na to.

22.05.2009 | 09:41:07 | Angel_M Reagovat