Recenze Citroën XM 2,1 TD
“Láska která potřebuje péči.”

Autor recenze: Zoun (23 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1990 Typ motoru:2,1 TD 80 Kw Stav km při koupi:205 000 km Stav km nyní:208 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 7 l/100 km Vloženo: 6. 8. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 6.6

Spolehlivost

7
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

4
 

Náhradní díly

5
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Audi A4 Mazda 323 F

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

- úniky LHM

- neustálé problémy s elektrikou obvykle prozaické (mnoho z nich se dá opravit doma)


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto jsem koupil původně za účelem dalšího prodeje, ale asi si ho nějakou chvíli nechám pro radost, protože svezení s ním opravdu stojí za to. Pokud se rozhodnete pro tento vůz počítejte s menší spolehlivostí.

U starších ročníků zlobí složitá elektroinstalace a rozvody LHM (hydraulika). Pokud dojde k většímu úniku auto se nezvedá, nebrzdí a nefunguje posilovač řízení tzn. nejede. Z druhé strany náhradní díly se dají sehnat levně pro vrakovištích a v druhovýrobě (pokud nenarazíte na něco atypického) a na internetu je dost návodů "jak na to".

K dojíždění do práce a běžným jízdám používám Audi A4, XM mám pro radost na výlety na chatu a na kutění. Hydraulika má i svoje výhody, při projíždění hrbolatých cest necítíte nic,a když zvednete auto až nahoru přejedete i větší hrboly na mizerných cestách.

Kombinovaná spotřeba se pohybuje do 7 litrů což je cca o litr víc než u koncernoveho TDI (motor AFN 81 kw). XM je francouzský elegán který vám poskytne výborné svezení a neuvěřitelný vnitřní prostor, ale vyžaduje péči.

Závěrem : Velká láska o kterou je třeba pečovat.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën XM

Vložit komentář