Recenze Citroën XM 2,1TD, 93
“Za málo peněz maximum muziky!”

Autor recenze: Jirka (21 let),
Karlovarský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1993 Typ motoru:2088 TD Stav km při koupi:198 000 km Stav km nyní:210 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 5. 2. 2006

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Ford Escort

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Jako každé ojeté auto samozřejmě ano. Ale po vychytání některých drobností (vyčištění konektoru na ABS, proplachu hydrauliky atd) je naprosto bezproblémové.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Chtěl bych apelovat na všechny ty, kteří bezdůvodně pomlouvají tuto francouzskou značku. O Citroënech (obzvláště s hydraulikou) koluje spousta mýtů, ale myslím si, že jen velmi málo z nich se zakládá na pravdě. Měl jsem již 3 vozy Citroën s hydraulickým pérováním. Vůz jsem koupil před cca 6 měsíci, stál mě 55tis a myslím si, že za tyhle peníze je to asi to nejlepší, co jsem si kdy mohl koupit.

Auto má naprosto úžasnou výbavu, vč. klima, pal. počítače, ABS, vyhřívání sedaček, kompletního elektrického ovládání snad všeho, na co si vzpomenete, ani v dnešní době ho ve výbavě jen tak něco nepředběhne. Navíc většina z XMek je osazena výkonnými a velmi úspornými vznětovými motory, takže i provozní náklady jsou velmi nízké.

A teď už k samotné hydraulice, jedná se o spolehlivý systém, který vám poskytne úžasné pohodlí a bezpečí při jízdě, když se o něj budete jen trošičku starat. Provedl jsem pouze její proplach a vyčištění a dofoukání zásobníků (náklady 7000,-Kč), což se rovná kompletní výměně tlumičů a dalších věcí na obyčejném autě.

Za celou dobu, co uvedené auto vlastním jsem provedl:

vyčištění hydrauliky, proplach hydrauliky, dofoukání hydraulických zásobníků, vyčištění konektorů na ABS-pal. počítač hlásil chybu, a to je vše.

Já osobně můžu tohle auto všem vřele doporučit, žádné auto vám nenabídne takový komfort při cestování, jako Citroën XM-kdo nevěří, ať se sveze. :-)))

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën XM

Vložit komentář

mam BX a pohodli je skvele, co teprve v XM, mit ted na tohle auticko, nevaham ani chvili...Dan

18.06.2006 | 01:03:14 |  Reagovat

Honza

No ony ti ty tvoje růžové brýle brzy spadnou,kor když dáš náhradní díly 9/10.

13.02.2006 | 15:16:56 |  Reagovat

Máš recht,ale vysvětluj to Škodovákům a podobnejm fandům německejch aut.

06.02.2006 | 17:46:57 | Valdauf Reagovat