Recenze Citroën ZX aura
“Hodně muziky za málo peněz”

Autor recenze: zuch (22 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1992 Typ motoru:1.9TD Stav km při koupi:200 000 km Stav km nyní:380 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 2 roky Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 18. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.2

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Peugeot 309

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výměna zadní nápravy, tlumiče, vymlácené přední ramena a silentbloky, brzdové destičky, větrák u topení, stahování zadních oken.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Nenápadné auto, které překvapí. Po peugetovi 205 jsme koupili do rodiny Ctroena ZX. Musím říct, že nikdo z nás si nemyslel, že nám vydrží tak dlouho.
Ve výbavě aura měl tento citroen servo, stahování předních oken v elektrice, šíbr v elektrice, ovládání zrcátka u spolujezdce v elektrice, centrál s dálkovým ovládáním. Byl to jeden z vybavenějších kousků.
Na autě byl nejlepší motor, i po najetých 350000 ochotně spolupracoval a táhnul, motor je stejný jako u běžné 1. 9 D akorát je k němu přidané turbo, které mechanikům přidělávalo vrásky, protože je například nad žhavícími svíčkami. Jinak motor je výborný držák.
K závadám: vyjmenovaných jich je pomněrně dost, ale vzhledem k tomu, že jsme s ním najeli hodně kilometrů tak žádný div. Auto mělo mírně poddimenzované brzdy a z vyších rychlostí, kterými umělo jet, se velmi špatně dobržďovalo.
Bohužel nebyl to už žádný mladík, takže začaly reznout prahy a podlaha u spolujezdce a nakonec jsem ho naboural.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Citroën ZX

Vložit komentář

Toto len potvrdzuje to, čo som už dávno vedel. Kvalita francúzskych aút pred rokom 2000 keď sa ešte nešetrilo vo veľkej miere, bola úplne inde ako dnes.

20.01.2009 | 22:31:54 | Angel_M Reagovat