Recenze Fiat 126
“Tyhle vozítka jsou především srdeční záležitostí...”

Autor recenze: Tikoš (21 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:650 Stav km při koupi:50 000 km Stav km nyní:60 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 5-6 l/100 km Vloženo: 20. 9. 2006

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.6

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

7
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat 127

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Hned po koupi jsem měnil válce, písty, pístní kroužky, kompletní rozvody, přerušovač rozdělovače, startovací lanko.

Seřídil karburátor a předstih a vyměnil zapalovací kabely.

Instaloval jsem navíc benzinový filtr.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Podle mého názoru je to dobré a levné auto. Jak již bylo zmiňováno v mnoha předešlých recenzích ceny náhradních dílů jsou opravdu zanedbatelné. jen zkuste koupit půl nového motoru za 2000,- !! Konstrukčně je to velmi jednoduché auto, opravy tak zvládne každý kdo má trošku času, potřebné prostory (jakože maluch moc místa nezabere), vybavení (10, 13 a 17 klíč, kombinačky a kladivo když něco nepůjde :) ) no a trošku zručnosti.

Něco málo k bezpečnosti: Lidi, co něvěří, že je maluch bezečný, ať prohledají internet nebo dají na mé zkušenosti. Kolik aut bylo smeteno na železničních přejezdech? A kolik lidí z toho vyvázlo? Vím o člověku, kterému se tohle přihodilo v Maluchovi, vlak ho nabral z levé strany (naštěstí tam nebyl spolujezdec) několik stovek metrů ho prostě tlačil před sebou, chlápek se prostě projel a pak jednoduše po svých vyšel z auta. Autíčko bylo sice na odpis, ale z fotek usuzuju, že ani ten spolujezdec by nedopadl tak špatně. S tímhle je to prostě fyzika. Je to neskutečně lehké auto, které (narozdíl od trabantu) nepostrádá ani nějakou tu pevnost. Nevím, jak je tomu při čelním střetu, to asi nebude nic moc, ale vím opět o dalším případu, kdy při průjezdu křižovatkou se střetl Maluch bočně se Škodou Octávia (ta nedala přednost a a čelně smetla malucha. Maluch měl rychlost 100 km/h, Škoda cca 80 km/h. Osádky obou vozů sice skončily v nemocnici (jak taky jinak), ale přežili to všichni a více méně se stejnou vážností zranění.
Skutečně nedůvěra k bezpečnosti pramenící z malých rozměrů auta není zas až tak opodstatněná.

Závěrem už musím jen konstatovat, že můj předešlý vůz bylo taky kvalitní „prdítko“, ale spokojen s ním jsem byl též. Jsem prostě nenáročný člověk, kterému se líbí malá auta a který hoooodně hledí na finance. Obě auta jsou z tohoto pohledu ideální, zejména kvůli povinnému ručení jsem šetřil nemálé částky každý rok! Když k tomu připočtu dostupnost a cenu náhradních dílů, k tomu ještě skvělou spotřebu mám rovnici ve které jsou jenom plusy. Navíc mám celkem jistotu, že s autem žádný zloděj neodjede ikdyž nechám klíčky v zapalování.

Prostě bezstarostné a suprové poježděníčko!

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat 126

Vložit komentář

Komunisto

Tak takhle nějak komouši propagovali výrobky východního bloku!!! Máš něco před barákem a tak se to snažích vychválit jak jen to jde! Kdyby ti někdo pujčil nový BMW, tak se zřejmě po....š! Garantuju ti, že když to do tebe našije fábie, máš asi tak 50x nižší šanci na přežití než ten ve fábce! Maluch je kult, o kterém se dnes mluví už jen s úsměvem - jakýkoliv srovnání s moderními auty však dávno neustojí (jestli by vůbec někdy ustál...)

22.09.2006 | 13:01:53 | Andy Reagovat

jaaaaj...

chlapce, kup si jine auto, a potom pochopis ze to co jsi tu napsal je jen zbozne prani. Pokud ma byt auto bezpecne, tak k tomu musí mít prostredky a rozmery! maluch nema ani jedno...a to ze sem pletes fyziku mi uz prijde jako sci-fi...

22.09.2006 | 11:21:38 | DIEGO Reagovat

Nic proti Maluchovi, ale tu o pejskovi a kočičce byste k dobrému nedal? mám rád pohádky a ta O bezpečném Maluchovi je moc fajn

22.09.2006 | 10:49:44 | Marconi Reagovat

No kamarát mal kedysi také ´´auto´´, na tom sme sa učili šoférovať. Startovanie ako na helikoptére páčkou vedla sedadla, pri 60 kilometrovej rýchlosti taký pocit bezpečia , no niečo podobné ako keď som kedysi ako fagan na otcovej škode 130 vytiahol stopäťdesiat. Cez zimu sa na tom vôbec nedá jazdiť-auto pri rozbehu hneď ide do hodín lebo má malý rázvor. Bubnové brzdy na všetkých kolesách stoja tiež celkom za h...... Nie je vhodné ani ako nákupná taška lebo do kufra sa zmestí akurát len plech s koláčom. Inak aby som len nekritizoval má aj jednu praktickú stránku, raz sme dostali defekt a nemali sme hever, auto je také ľahké že sme ho dvaja držali nadvihnuté a tretí vymienal tú minipneumatiku

20.09.2006 | 21:20:20 | michajel Reagovat

Četl jsem kdysi v SM o nehodě, kdy mladá paní dostala v osmdesátikilometrové rychlosti na ledu s maluchem smyk a vlítla pravým bokem do stromu. Maluch byl v místě kabiny na šířku poloviční (byly přiloženy i fotky), ale paní se až na psychický šok nic nestalo. Někdo má prostě štěstí. Babička s maluchem havarovala pětkrát, z toho jedna srážka s nákladní Tatrou a také se jí nikdy nic nestalo.

20.09.2006 | 19:58:56 |  Reagovat

3 měsíce 10000

A to že jsi najel za 3 měsíce 10000km - to ti taky nevěřím - jezdit ročně 40000km v takovém autě, rád by sis na povinném ručení připlatil za větší motor (auto).Jak říkám -nikdo ti nebere tvé nadšení, ale drž se při zemi!

20.09.2006 | 16:34:57 | Adam N. Reagovat

Nepřeháněj

Asi znáš všechny zázraky, který se Maluchům staly!!! Hodně času trávím v Polsku - na jejich silnicích a už jsem viděl hodně nehod, kdy to vypadalo přesně naopak - tedy auto typu Octavia mělo cosi na předku - při bližším pohledu a trošce fantazie se v tom dal poznat Maluch! Mám tohle auto rád - je to kult, ale psát takový blbosti o bezpečnosti, to mi připadá jako totální zaslepenost!!!

20.09.2006 | 16:29:47 | Adam N. Reagovat