Recenze Fiat Dobló 1,2 SX
“Správná volba.”

Autor recenze: siral (40 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2002 Typ motoru:1272 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:159 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 6 let Průměrná spotřeba: 7,6 l/100 km Vloženo: 25. 3. 2008

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.2

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Punto

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

1/ vadná řídící jednotka vstřikování.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Tak jo. Když jsem si Doblo kupoval bylo jedno z prvních. Nejsem typ který rád riskuje ale prostor zvítězil! Na trhu nic podobného nebylo a už vůbec ne za ty peníze.

Doblo je naprosto bezproblémový vůz a to jak pro rodinu tak pro provoz ve firmě. Jeho tvar se mi od počátku moc nezdál ale dnes se mi už líbí. :-) Komu by se taky nelíbilo jezdit autem 6 let s minimálními náklady a skvělou spolehlivostí.

Jediný stín byla závada elektroniky kterou servis za dvě hodiny odstranil. Za spotřební materiál považuji ve 120.000 km výměnu výfuku a horního uložení předních tlumičů či pěnových dorazů zadní nápravy. Fakt je že na autě nenajdete korozi a i dnes po šesti letech je v kondici. Kdo jej kolem mne koupil jen chválí.

Samozřejmě - každý něco najde. Osobně by mi vyhovovala větší nosnost (tenkrát se nedala jako dnes objednat) a taky lepší materiál potahů sedadel. U prvních pneu se také projevilo větší opotřebení na přední nápravě. Tady se pneumatikáři z Pirelli moc nevyznamenali neboť z dalšími pneumatikami tento problém vymizel. Spotřeba je pod udávanými hodnotami a to nejsem zrovna šetřílek.

Píši tohle jelikož jsem přesvědčen že dobré věci se mají chválit a tak chválím...a pokukuji po Ullyssé :-)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Dobló

Vložit komentář

cena opravy?

Dobrej,kolik se pohybuje vyměna řídící jednotky?Chci si koupit doblíka 1.2 ale jsem ustrašen z dost časté poruchovosti jednotky vstřiku děkuji za odpověd

23.07.2011 | 07:12:57 | marián Reagovat

Jak je hlučný

Taky jsem z vědav jaký je uvnitř hkuk. Prosí o odpově´d. Díky

25.04.2010 | 16:51:45 |  Reagovat

co je slyšet?

Docela by mne zajímalo jaký je v tomhle autě hluk v porovnání s osobákem, třeba tím Puntem - přeci jen to má krátké převody a poměrně slabý motor který se musí dost točit, v interiéru je minimum čalounění, hranatá kabina asi taky dost sviští při větší rychlosti. Ptám se proto, že to je náš horký kandidát na nové (ojeté) auto.

27.03.2008 | 11:51:33 | Standa Reagovat