Recenze Fiat Dobló 1.3 Multijet
“Super prostorné auto za bezva peníze s minimálními náklady.”

Autor recenze: Modeler (22 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:1248 Stav km při koupi:1 700 km Stav km nyní:12 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 6 měsíců Průměrná spotřeba: 5,9 l/100 km Vloženo: 19. 5. 2007

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

8
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Stilo 1.6

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Musím zaklepat, ale auto zatím žádné poruchy nemá.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Doblo jsme pořizovali kvůli spotřebě a nízkému pojištění a prostoru. Musím říci, že za tu dobu co ho máme, jsem s ním maximálně spokojený. Spousta prostoru, jezdí skoro za hubičku :) a kromě klimatizace má vše co od auta potřebuju :).
Je pravdou, že při srovnání s 1.6 Stilem, které jsme měli předtím není tak dynamické, ale to je oběť za nízký obsah.

Jízdní vlastnosti jsou dobré, v zatáčkách celkem sedí, ale musí se vzít v potaz, že je to přeci jen dodávka a těžiště má přeci jen o dost víš než běžný osobák a také pneu 185/65/R15 není to nejideálnější. Brzdy hodnotím jeko velmi dobré, jsou dost ostré, ale jde jen o zvyk ( při první jízdě jsem se párkrát zakousnul do palubky :). Auto jsme kupovali jako předvděcí vůz, takže výbava je velmi dobrá ( okna v el., metalíza, palubní pc, tmavá skla, vyhřívané sedadlo řidiče, parkovací senzory a určitě ješte neco, na co si nevzpomenu). Kdybych měl hodnotit design, musím říci, že osobně se mi moc líbí, ale to je na vkusu každého.

Co bych chtěl kritizovat, tak je kvalita zpracování vnitřních plastů. Je tam spoustu ostrých hran a třeba schránka u spolujezdce příliš nezapadá do svého místa v palubce, což mi u auta, které stálo 450t, připadá dost divné. Když to ale shrnu, na

Doblíka nedám dopustit a těším se na připravovaný chip který mu přidá pár kobylek navíc pro příjemnější jízdu. ;-)

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Dobló

Vložit komentář

doblik

koupil jsem doblo maxi je to tak měsíc, je to super vůz, hodně uveze a dobře jede, jediná věc která mi trochu vadí je drnčení pravých šoupacek, doporučuji pořídit slušné radio a je po drnčení,nejvíc se mi na doblu líbí že neláká zloděje, kdo by kradl fiat? ale my co je máme víme jaké jsou to super auta,nebo ne?
mějte se fajn a mnoho kilometrů bez závad

02.07.2009 | 16:05:09 |  Reagovat

U prvního Doblouna jsem měl ten samý problém. Na sloupku dveřích jsou jakési misky a na dveřích trny co do nich zajíždí. Stačilo ty trny povolit a posunout maličko směrem ven tak, aby se při zavření dveře více přitahovaly ke karosérii. Možná se Vám to nepovede napoprvé, ale při troše trpělivosti to vychytáte. Problém je v tom, že když závadu nahlásíte v servisu tak se buďto jako na potvoru neprojeví, nebo Vám auto vrátí s tím že nic nenašli.

17.04.2008 | 13:14:01 | kwt2000 Reagovat

Chipnuty to jeste nemam. Zatim je to v zaruce a ten motor se po 20 tis docela rozjel. A pokud muzu doplnit, ted ma 32000 a vse je naprosto ok, krom praskly zarovky v tom krouzku kolem zapalovace a pri prejezdu pres nerovnosti drnci pravy soupacky. Nevim cim to je. Pry je to u dobla normalni. Ma s tim nekdo zkusenosti?

22.02.2008 | 14:37:34 | Modeler Reagovat

čip

Už to máte očipovaný? zajímalo by mně jak to potom frčí.Mám stejný motor,ale ve starší kastli.Jinak je Dobloun super a nedám na něj dopustit, už má 80.000 a kromě oleje a nafty mě to nic nestojí.

20.02.2008 | 12:54:12 | kwt2000 Reagovat

Podle mě nejhezčí krabice na trhu a ten motor taky super užijte si hodně spokojených kilometrú

20.05.2007 | 17:24:39 | sparrow1 Reagovat


 

 
 
Nahrávám obrázek...
 
X
  • Fiat Dobló