Recenze Fiat Regata 1,3 weekend
“Tenkrát dobré auto za dobrou cenu, bohužel dnes již zastaralé.”

Autor recenze: Marek (33 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:1987 Typ motoru:1301 Stav km při koupi:67 000 km Stav km nyní:133 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 4 roky Průměrná spotřeba: 9 l/100 km Vloženo: 16. 1. 2009

Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Fiat Regata 1,9 Diesel Weekend

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Na vozidle po koupi bylo nutné opravit elektromagnetický ventil karburátoru, protože auto nedrželo volnoběh. Během provozu jsem vyměňoval přední tlumiče, vodní čerpadlo, manžety na poloosách, ložiska v předních kolech, prasátka a obložení zadních brzd a samozřejmě provozní věci jako olej, filtry atd.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Auto má perfektní vnitřní prostor jak pro posádku, tak pro náklad, výborný je sklápěcí zadní nárazník, dobře fungující brzdy, dobrá jízdní vlastnost hlavně v krizových situacích, podvozek je ale hodně tvrdý, což znepříjemňuje cestování na našich stále rozbitých silnicích. Spotřeba benzinu se pohybovala kolem 8L/100km, po třech měsících od koupi jsem nechal namontovat LPG, spotřeba je nyní kolem 9L/100km. auto jsem koupil v roce 2004 za 30 tis. Kč, bylo to dovezeno z Itálie absolutně bez koroze po prvním majiteli. Vůbec jsem nevěděl, že Regaty měly na řadící páce vzorkování jak na volantu. Viděl jsem vždy jen oleštěnou řadící páku. Ten počet kilometrů pravděpodobně odpovídal. Na autě se mi líbí jednoduchost a snadné vyřešení případných poruch (lechce opravitelných bez elektroniky), poněvadž toto auto bylo pravděpodobně to nejlevnější a nemá žádnou výbavu. Zatím bez problémů lze sehnat náhradní díly za dobré ceny, což je také plus. Do mínusů bych zařadil tvrdý podvozek, málo účinná ruční brzda, koroze a absence posilovače řízení.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit:


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Regata

Vložit komentář