Recenze Fiat Seicento S
“Fiat Seicento je vydarené auto.”

Autor recenze: jojo (35 let) všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2003 Typ motoru:1108 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:91 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 7 let Průměrná spotřeba: 6 l/100 km Vloženo: 28. 12. 2009

Hodnocení inzerátu: 4 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 7.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

6
 

Komfort

6
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Výfuk prehrdzavel pri vlnovci po najazdeni zhruba 85 000 km. Inak bez závad.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Fiat Seicento je naše prvé auto. Samozrejme do kúpy tohto vozidla som jazdil aj na iných autách ktoré máme v ostatnej rodine a aj na referentských vozidlách vo firmách v ktorých som pracoval.

Kedže sme iba troj členná rodinka, Fiat Seicento nám priestorovo úplne stačí. Veľkým pozitívom 170 L batožinového priestoru je veľký otvor, po sklopení zadných sedačiek dokážete do auta dostať "nepredstaviteľne" veľký náklad. Z nemenovaného nákupného centra v BA (švédsky investor) som v krabiciach previezol veľa nábytku. Bežný veľký nákup v supermarkete sa do 170 L kufra vojde v pohode. Na predných sedačkách je miesta dosť. Na zadných sedačkách sa dvaja dospelí ľudia odvezú celkom pohodlne. Aj keď je vozidlo päť miestne, traja dospelí ľudia vzadu pôsobia komicky.

Jazdné vlastnosti: keď jazdím sám je auto živé, dá sa celkom pekne vyblázniť. Avšak keď sme v aute štyria motor s objemom 1,1 dostane poriadne zabrať a o dynamike jazdy sa nedá hovoriť. Samozrejme od 40 kW motora som zázraky nečakal a ani nečakám. V zákrutách sa dosť nakláňa. Na dialnici do 120 km/h je všetko ok, pri vyšších rýchlostiach je motor dosť hlučný a aj spotreba je vyššia. Veľa jazdím po meste, a sám, bežná spotreba je okolo 6 L. Silný bočný vietor zvláda karoséria dobre, auto sa nekýve.
Nerovnosti na cestách zvláda seiko dobre, asi preto že bolo vyrobené na rozbité poľské cesty. Kto má prejazdené Poľsko vie o čom je reč. Na to aké je seiko malé je kabína odhlučnená od motora dobre. Horšie je to s prenikaním hluku od podvozku, každý prejazd väčsou nerovnosťou na vozovke je v interiéri nepríjemne počuť - v triede mini to nieje nič neobvyklé.

So Seicentom sme zatiaľ max spokojní.
Ďalšie auto do rodiny bude opäť z Fiat-u, avšak už trošku väčšie.
V každom prípade Seicento doporučujem mladým rodinkám, taktiež je vhodné do väčších rodín ako druhé auto alebo pre dôchodcov - pre finančnú nenáročnosť.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 4


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Seicento

Vložit komentář