Recenze Fiat Seicento
“Malá motokára.”

Autor recenze: Kominik (28 let),
Královéhradecký kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2005 Typ motoru:1108 Stav km při koupi:23 000 km Stav km nyní:33 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:ojetý Jak dlouho auto používáte? 8 měsíců Průměrná spotřeba: 4,9 l/100 km Vloženo: 27. 8. 2008

Hodnocení inzerátu: 2 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

7
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

8
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Favorit

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím absolutně bez poruch.


Hodnocení a zkušenosti s autem

V lednu 08 dospěla do závěrečné fáze moje snaha koupit něco na dojíždění do 25km vzdálené práce. Máme doma Punto z roku 2006 - viz. recenze, kterým jezdí manželka, já byl ochotný vzít si nějakého prcka. Priority: co nejnovější auto s co nejnižší spotřebou. Nenechal jsem se odradit šíleným crash testem (které auto v této cenové relaci je na tom líp?? Všudepřítomné saxo/106 dopadlo úplně stejně) a vybral fiat seicento. A když se naskytla příležitost koupit za 90 tisíc 2 roky staré auto s 23000 km neváhal jsem.

Auto je z konce roku 2005 a už má označení ne Seicento, ale 600. Zásadní změna oproti starším ročníkům je ta, že výbava je oholená na minimum. Jediné, co auto má je airbag řidiče a příprava pro rádio. Občas jede s autem manželka a na absenci posilovače si nestěžuje. Otvírání kufru je pouze zevnitř, zvenku zámek chybí.

Na předních sedadlech je místa překvapivě dost. Aspoň tedy pro mě - mám 175 cm. Vzadu už je to horší. Spíš jen pro děti a na malou vzdálenost. Já ale jezdím sám, takže je mi to jedno. Do kufru se nákup vejde.Narval jsem tam i 50 litrový pytel s mulčovací kůrou. Sedí se poměrně vysoko, díky tomu je perfektní výhled. To mi vyhovuje. Zpětná zrcátka by mohla být větší.

Auto je taková malá motokára. Opravdu snese hodně a ve městě je k nezaplacení velký rejd a minimální rozměry. Parkovací místo vždycky nějak najdu.

Motor je překvapivě tichý. Můžu srovnávat s Hyundai Atos Prime 2005 a Seicento je výrazně tišší. Ve srovnání s Puntem 1.2 mi přijde i živější. Výkon je 40 kw na takhle malinké autíčko stačí. Dá se říct, že se Seicentem jezdím raději než s Puntem. Pro mě zásadní věc - spotřeba je stejně jako u Punta perfektní. Teď v létě se pohybuju i s kolonami ve městě kolem 4,7 - 4,8l v zimě to bylo 5,3. Za 1000 Kč najedu přes 700 Km. Paráda.

Poruchy zatím nejsou žádné, auto je pozinkované takže nečekám problémy ani s korozí.

Seicento je druhý Fiat v naší rodině a zatím ani jeden nepotvrzuje zvěsti o hrozivé kvalitě této značky. Uvidíme jak to bude vypadat do budoucna,ale zatím naprostá spokojenost

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 2


Komentáře uživatelů k recenzi Fiat Seicento

Vložit komentář