Recenze Honda CR-V
“Bezvadné”

Autor recenze: Petr (42 let),
Hlavní město Praha
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:2,2 Stav km při koupi:0 km Stav km nyní:5 000 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 3 měsíce Průměrná spotřeba: 8 l/100 km Vloženo: 24. 8. 2009

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 8.8

Spolehlivost

9
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

8
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia II

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Protože je auto nové poruchy jsem nezaznamenal. Možná snad nějaké detaily, které jsou trochu komplikovanější než u aut evropských.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Zatím mohu jen chválit. Motor přede krásně tiše. Ve srovnání s předchozím vozem (Š-Octávia II, 1,9 TDI) je motor praktocky tichý, a to jak uvnitř vozu, tak i zvenčí.
Jízda je pohodová, podstatně měkčí než u Octávie.
Jen ovládání palubního počítače je tak trochu méně praktické, ale dá se na to zvyknout.
Zklamaný jsem z ovládání světel. na ovladači je funkce "AUTO" a tedy si pod tím lze představit, že světla budou fungovat takm že se sami zapnou. Ano zapnou se, ale pokud je venku dostatek světla, tak se zase vypnou.
Pro automatické zapnutí světel je nutná instalace speciálního modulu.
Co se týče spotřeby, tak je to tak, jak se všude píše. Když se jezdí tak nějak normálně (s průměrným vychutnáním si výkonu), tak si auto bere kolem 8 litrů, měřeno cca 50/50 město/dálnice.
Pokud ovčem vyrazím po okreskách, kde je max. 90 km/h, pak je spotřeba někde u 6,5 l/100.
Na dánici si auto žádá s narůstající rychlostí víc a víc. Při jízdě kolem 140 km/h palubní počítač ukazoval něco kolem 9 l.
Jako super vychytávka je nastavování zadních sedadel. Kromě toho, že se na nich dobře sedí, dají se posunout ještě dozadu, což vytvoří další místo a v pohodě se tam usadí dvou metrový obr.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CR-V

Vložit komentář

Po 15 tis. km

Po 15 tis km musím konstatovat, že auto jezdí super. Je tiché, svižné, prostorné, pohodlné (i když si sedačky v kůži asi nekoupím, protože v létě se hodně potí záda). Vše funguje jak má.
Co se týče spotřeby, tak dlouhodobě mi počítač ukazuje 7,9 l. Zajímavé je, že po městě mám relativně menší spotřebu (pokud nejedu brzdy-plyn) než na dálnici. Když totiž jedu nad 120 km (a popravdě řečeno, s tímhle autem musíte jet více), pak se spotřeba pohybuje nad 8 l. Jako příklad uvádím cestu Praha - Kroměříž, kdy jsem prakticky celou cestu (v zimě na nových zimních pneu) jel na tempomat na 135 km/h. Průměrná spotřeba podle počítače byla 8,3, v reále po doplnění nafty 8,4. Jinak po okreskách je to fakt kolem 7 l/100 při plynulé a bezpečné jízdě a při dodržení pravidel.
Jinak si ale myslím, že dohady o tom jestli auto jede za 7,5 nebo za 8 litrů jsou zbytečné, protože když si už člověk koupí takový vůz, pak ho nějaký půllitr nemůže rozhodit. Kolikrát utratíme více za jiné nepotřebnosti.

19.01.2010 | 10:28:39 | Petr Reagovat

Automatické rozsvěcení světel

funguje správně. Myslí se tím, že se světla při soumraku samy rozsvítí. V ČR tuto funkci moc nevyužijeme, ale například v Rakousku nebo v Německu, kde se nemusí přes den svítit, to perfektně funguje např. při průjezdu tunelema.

04.09.2009 | 10:34:03 | scorpion71 Reagovat