Recenze Honda CR-V
“Po Hondě Civic 1.5 VTEC jedině CR-V I-CTDI 2.2.”

Autor recenze: Milmon (35 let),
Zlínský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2006 Typ motoru:2.2L I-CTDI Stav km při koupi:6 400 km Stav km nyní:7 800 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 1 měsíc Průměrná spotřeba: 5.9 l/100 km Vloženo: 29. 7. 2006

Hodnocení inzerátu: 1 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 10.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

10
 

Provozní náklady

10
 

Náhradní díly

10
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Civic 1.5 VTEC

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Auto nemělo dosud žádnou poruchu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

HONDA je prostě značka, která ví co dělá. Půl roku jsem vybíral jaké auto
si pořídit na ty naše hrbolaté cesty. Uvažoval jsem o Octavce 4x4. Octávka není špatné auto, ale ta cena je přehnaná. Projel jsem se v TOYOTĚ RAV, HYUNDAI TUCSON a SANTA FE, KIA SORENTO, ŠKODA OCTAVIA 4X4, HONDA CR-V.

Nakonec jsem si vybral HONDU která mě překvapila hlavně nejtižším, a také nejsilnějším naftovým motorem. Moc jsem ještě nenajezdil, ale všichni mí příbuzní, které jsem svezl nevěřili, že pod kapotou je naftový motor. Spotřeba tohoto vozu se pohybuje kolem 5.8 L - 6.1 L. To je prostě fantastické.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 1


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CR-V

Vložit komentář

spotřeba

Ty diskuze nad spotřebou mně baví :) mám též CR-V rv 2005 (2.2 diesel ) jezdím v průměru za 7.2 l což je vzhledem k velikosti auta super spotřeba ... pro srovnání zcela stejně jsem jezdil s fábií 1.4 comfort rv 2000 žrala stejně a byl to hnus na kolech ..

Dovoluji si podotknout, že pokud si někdo kupuje auto za 700 000 Kč tak asi neřeší zda to žere 6.3 nebo 7.2 litrů nafty a ti co si po letech kupují tyto auta jako ojetá prostě musí počítat s tím že auto s 2l motorem a váhou SUV za 5 litrů jezdit nebude .. Věřím že někdo s hodně lehkou nohou a odpovídajícím profilem tratě může za těch 6 litrů jezdit i s Honda CRV ... předtím jsem měl benzinovou Hyunday Sonatu 2 litr a též jsem jezdil kolem 7l . Takže jako podvod výrobce bych bral když by auto fixně žralo 10l to bych asi řešil ... ale tohle :)) úsměvné

01.07.2009 | 13:15:04 | hek.tor Reagovat

Spotřeba

Rovněž jsem asi měsíčním majitelem nové Hondy CR-V. Mám najeto cca 1800km a moje spotřeba je 7,1 - 7,5. Nejsem brzdou provozu, ale na hodnoty v prospektu se nemůžu dostat. Několikrát jsem pozoroval aktuální spotřebu a myslím si, že to není nereálné, ale hodně záleží na podmínkách. Terénu, hustotě provozu .... Již při koupi mi bylo jasné, že udávané spotřeby nedosáhnu. Vzhledem k tomu, že nejsem brzda provozu a motor není zajeté, tak i o 1l vyšší spotřeba je dost dobrý hodnota v porovnání s jinými.

08.02.2009 | 19:47:13 | Cipajs Reagovat

ZKUŠENOSTI Honda CRV 2,2

Dovoluji si přispět malým příspěvkem k vozu Honda Crv 2,2.
Jsem novým majitelem nového vozu a též po velkém váhání porovnávání atd. jsem se rozhodl pro tuto značku. Snad i s ohledem na značku Honda, kterou jsem v rodině měl a to je motocykl Honda CBR 11OO XX - kdo zná a ví potvrdí, že je to absolutně špičkový stroj a úžasnou technikou a kvalitou. Takže k Hondě CRV - mám ji teprve 14 dnů, najeto 1000 km a zatím zkušenosti a zážitky výborné. Jízdní vlastnosti - držení stopy v zatáčce, brzdy, řízení, atd . bez jakýchkoli mínusů. Jelikož zajíždím a snažím se s vozem jezdit lehce, tzn. aby se motor točil v optimálních otáčkách atd. tak spotřeba se pohybuje rámcově v rozmezí 6 - 6,3 l na 100 km. Je to takové ježdění spíše opatrné, motor ještě není zajetý a nezažil zatím otáčky přes 3000 ot.,min. ale mohu objektivně říci že určitě nejsem žádnou brzdou provozu a vůz se pohybuje svižně a bez problémů pro okolní účastníky provozu. Když jsem vůz přivezl domů, trochu mě překvapilo ošetření podběhů - bylo to nastříkáno nějakou černou barvou snad na bázi bitumelu, ale když si na to člověk šáhnul bylo ještě mokré, jakoby nezaschlé. Nevím, takže jsem vlezel pod podvozek auta a zjistil, že jsou i místa která nejsou ošetřena žádnou ochr. vrstvou jak jsme byli vždy u aut zvyklí - myslím nástřik tlumících a antikorozních hmot na plochách podlahy a pod. Možná že to není nutné, ale pro jistotu jsem ošetřil tato podle mne neošetřená místa ještě raději nástřikem na ochranu podvozku. Ještě jednou zdůrazňuji, že dle servis. knížky je dostatečná záruka na prorezivění spodku a celé karoserie - pozink atd. Takže možná že zbytečná obava - ale raději a proč ne - chci toto auto mít dělší dobu.
Snad jediná výtka - to jsou opěrky rukou- bohužel mají fixní polohu vzhledem k položení opěradel sedáku takže kdo je trochu zvyklý si v autě hovět - ač to asi není správně - ale já jsem zvyklý tak trochu jezdit s opěradlem položeným mírněji dozadu a v tom přípědě opěrka začíná překážet. Takže jsem rozdělal mechanizmus opěrky, jsou zde 2 čepy které jsou našroubovány napevno k rámu sedačky a zapadají do plastových otvorů opěrky. Tyto čepy mají závit M 10 s jemným stoupáním - takže až bude chvíle času budu vymýšlet způsob, jak upravit systém tak, aby se dala opěrka polohovat. Pokud už někdo na něco přisel - prosím informujte nás všechny uživatele.
Jinak - fantastický zvuk motoru - na diesel je to skutečně zážitek, exelentní 6 stup.převodovka - ovládání je prostě báseň - převod. stupně tam padají po drátkých drahách jakoby sami, řízení absolutně bez problémů. Výhled těším se na hory - jsem s ženou vášniví lyžaži a nyní již jezdíme s vnoučkem Martínkem-malým 5let. lyžařem a tak se těším, že vůz vyzkouším na horších podmínkách.
Až budu mít více najeto a více zkušeností dovolím se zase ozvat až už s mínusovým či plusovým hodnocením tohoto vozu. Všechny příznivce značky HONDA srdečně zdraví Jarda Jan.

05.11.2008 | 08:16:14 | JARDA JAN. Reagovat

honda cr-v 2,2 i-CTDI executive

po neskutocne dlhom zivote na ojazdenych vozoch sa moj mily otec rozhodol kupit si nieco co uz bude mat do konca zivota, nieco za co uz mastne zaplati a bude to stat v garazi a svetlo to uvidi len v nedelu a ine sviatky, po x milionoch ojazdenych bazarovanych srotoch som kypel stastim ze daco take chce kupit, prislo na vyber a po velmi dobrej skusenosti s KIOU CEED sw ktore tiez velmi odporucam, mu matalo hlavu znacka KIA, no sportage nam nesadol tak sme si yvbrali SORENTO, uz bolo vybrate len to ist objednat. mne to stale nedalo a ked som videl po ceste preletiet HONDU CR-V tak mi az zimomriavky sli po chrbte tie xenony vpredu a ten piskot turba. tak som povedal mojmu konzervativnemu ocovi nech sa ide previezt na tomto zazraku a tak sa aj stalo jasne ze ho ocarilo to auto tak ako mna.dost bolo lovestory

prebrali sme ho dnes otec mi ho kazal odniest domov co znamena asi takych 20 km jasne ze som nesiel domov a moja cesta viedla hned na dialnicu do presova.na krizovatke jasne nezvyknuty som do toho pribil a asi jednu sekundu mozno viac som pocul presmyknutie a potom tlak do sedacky , nemate si kedy vsimnut ze sa zapaja 4 kolka zvuk toho motor nenecha nikoha len tak chladneho jak vam zacne svistat turbo musite sa presvedcit pohladom na veniec volantu ze to co riadite nieje BMW X5. dazdovy senzor reaguje okamzite, dnes dost prsalo cesty boli mokre a ja si padim 90 do dlho tocitej zakruty z nicoho nic som si uvedomil ze idem prilis rychlo, jasne ze fyzikalne zakony neoblnu ani 18 palcove gumy a tak som sa dostal do smyku, v sekunde moje srdce bolo v hrdle a uz som sa videl v oproti iducom aute no to som zabudol nato ze v aute je nieco take ako VSE, nechapal som co sa zacalo diat auto jakeby malo oci,adok pekne vyrovnalo a zrazu pod mojov pravou nohou ktora bola na brzde nebolo nic pretoze si system sam dobrzdil auto. dakoval som bohu za tento system.tak to je moja skusenost z dneska s tymto autom vsetky recenzie co su pisane odbornikmi su pravdive cize nebudem ich tu opakovat. od tvrdych plastov co sa nepaci ani mne az po perfektne jazdne vlastnosti auta krasny vyhlad a inych superlativov.toto auto je najlepsou volbou medzi SUV podla mna nemusite byt v salonoch 3 hodiny a vyberat si vybavz ako napr u SKODY .vsetky standardne prvky mate v zakladnej verzii . mate ho do tyzdna nemusite na neho cakat ako u SKODY 3 mesiace u mna to bolo otazka jedneho vikendu piatok objednavka pondelok doma v garazi. spotreba po 170 km :D je 8 l a to som ho vytacal lebo som chcel pocut ten krasny zvuk, jedine negativum davam opierke lakta mne to vobec neseklo potreboval by som velku siroku do stredu ostatne je super.neskor pridam foto a napisem o spotrebe

14.07.2008 | 17:02:09 | PEDRO Reagovat

nevěřící slovák

Pane pokud chcete pochybovat o spotřebě mého vozu tak se můžete zastavit a já Vám to předvedu. Prostě a jasně příjdte a vyberete si trasu a uvidíte sám. Pokud nedosáhnu této spotřeby tak Vám zaplatím plnou nádrž vašeho vozu. Pokud dosáhnu této spotřeby tak Vy mi zaplatíte to co jsem projel a napíšete na tyto stránky pravdivý článek a né takový výmysl. Tak co máte bobky že Vám to nandám? Už se těším a mějte se dobře. Milmon.

06.03.2008 | 22:27:48 | Milmon Reagovat

spotreba

ma m viac znamych co ju maju a neviem kao jazdis ty, ale asi len na volnobeh. uz z principu nemoze zobrat .vy.konny 2,2 l motor len i litrov. overena spotreba je od 8,2 do 8,9 l na 100.

skutocne nezavadzajte ludi takymito nezmyslamy.

02.03.2008 | 12:05:09 | mato Reagovat

Věřím

Věřím tomu protože hondu mám,civica,honda je prostě suprová značka,ta spotřeba je výborná na to jaké dělají perfektní motory,prostě honda je nej...

26.05.2007 | 14:03:08 | lukáš Reagovat

Sázka

Můžeme se klidně vsadit o co Chcete. Nyní v zimním období jezdím průměrně za 6.3 L. a to vážně nekecám. Nyní jjsem jezdil jenom 5.Km do práce a po městě po nákupech. Předvedu komukoliv jak se jezdí s cr-v úsporně.

18.12.2006 | 20:19:38 | Milmon Reagovat

spotřeba

Ty pracuješ u Hondy viď ? protože to se píše v prospektu, ale skutečnost je jiná !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.12.2006 | 13:21:50 | randy Reagovat

RE: spotřeba

Novou Hondu CRV 2,2 diesel vlastním 7 měsíců a mám najeto cca 12 000 km, dlouhodobá spotřeba podle palubního počítače je 6,4 l Nejsem odborník jako někteří,protože jsem měl jen dieslové Octavie,ale rozdíl podle mého názoru vidím hlavně v hlučnosti motoru a komfortu jizdy.Tam je CRV jasně lepší.Na rozorané meze to není,ale menší terén to v pohodě zvládne. Doporučuji Jirka

08.01.2014 | 22:56:56 | Jirka  | 178.22.112.* Reagovat