Recenze Honda CR-V 2.0 AT
“Překvapivě jen průměrná kvalita.”

Autor recenze: Adam (30 let),
Moravskoslezský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2009 Typ motoru:2.0 Stav km při koupi:5 km Stav km nyní:27 000 km Způsob řazení:automat Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 10 měsíců Průměrná spotřeba: 9.3 l/100 km Vloženo: 24. 11. 2010

Hodnocení inzerátu: 6 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

8
 

Jízdní vlastnosti

10
 

Komfort

9
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Honda Civic

Koupili byste další auto tohoto výrobce? nevím

Závady a opravy na autě

Bohužel několik. Pískající brzdy, vada laku, problém s funkčností pravého předního reproduktoru, vrzající plasty na volantu při vyšší teplotě v interiéru, neustále se ozývající pazvuky z několika míst kokpitu.


Hodnocení a zkušenosti s autem

Při výběru jsem se rozhodoval mezi Suzuki Grand Vitarou 2.4 AT a CRV. Nakonec pro CRV rozhodla akční nabídka začátkem ledna 2010 a také to, že jsem před tím jezdil s Hondou Civic 1.6, se kterou jsem byl nadmíru spokojen. Jak to tak ale bývá, první nadšení postupně upadalo s přibývajícími problémy, které se objevily velmi brzy po koupi. Pískání brzd odstraněno vložením nějakých plíšků do brzdových čelistí. Prý to dělá mnoho CRV do r.v.2009. Vada laku odstraněna přelakováním pátých dveří. Špatná funkčnost reproduktoru (chvíli hrál a chvíli ne) byla zapříčiněna vadnou kabeláží v hands free. Vrzání plastů na volantu vyřešeno výměnou celého volantu. Neustálé se ozývající pazvuky z několika mít interiéru už ani neřeším. Přístup autor. servisu byl velmi solidní. I když ze začátku si s některými problémy asi moc nevěděli rady a zdálo se mi, že to zkouší způsobem pokus-omyl, tak se snažili vše opravit a celkem se jim to povedlo. Ale teď k vlastnoste auta.
Motor o síle 150 k je dostačující, ale automat výrazně dynamiku snižuje. To mi nevadí, počítal jsem s tím, nejsem žádný závodník. Jen když chcete předjíždět v kopci, musíte si manévr předem připravit. Jinak je motor výborně odhlučněn, průměrná spotřeba při normálním ježdění se pohybuje kolem 9,3 l. Sedadla jsou pohodlná, ale mohlo by být lepší boční vedení a na krátkou opěrku ruky je třeba si zvyknout. Cestující v zadu mají dost místa na hlavu i nohy jen sezení uprostřed není moc pohodlné.
Systém pohonu všech kol je ten nejprimitivnější a konkurence jej snad ani nepoužívá, ale pravdou je, že funguje spolehlivě a byl jsem překvapen, jakým terénem (bláto, hlubší sníh) se dokáže Honda prokousat.
Celkový pocit z auta je dobrý, ale, ve srovnání kvality zpracování s Civicem 2004, tak ten sešup je znát. Na různých fórech jsem četl stížností od některých majitelů na snižující se kvalitu vozů této značky, ale moc se mi tomu nechtělo věřit. Teď vím, že i zde platí: na každém šprochu je pravdy trochu. Během počátečních problémů jsem párkrát zalitoval, že jsem nešel do Grand Vitary. Auto mám necelý rok, tak doufám, že žádné další problémy nebudou a že nakonec budu spokojen tak, jako s Civicem

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 6


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CR-V

Vložit komentář