Recenze Honda CR-V 2.2
“Robustní,tichý a spolehlivý vůz”

Autor recenze: Jarda J. (56 let),
Středočeský kraj
všechny recenze tohoto autora

Rok výroby:2008 Typ motoru:2200 Stav km při koupi:12 km Stav km nyní:5 500 km Způsob řazení:manuál Status vozu při koupi:nový Jak dlouho auto používáte? 4 měsíce Průměrná spotřeba: 6,7 l/100 km Vloženo: 6. 1. 2009

Hodnocení inzerátu: 3 Hodnocení recenze

Hodnocení vozidla autorem 9.0

Spolehlivost

10
 

Jízdní vlastnosti

9
 

Komfort

8
 

Provozní náklady

9
 

Náhradní díly

9
 
(1 = neuspokojivá!, 10 = vynikající!)

Informace od autora recenze

Předchozí auto: Škoda Octavia TDI 1,9

Koupili byste další auto tohoto výrobce? ano

Závady a opravy na autě

Zatím žádné poruchy


Hodnocení a zkušenosti s autem

Takže po nějakém čase budu zase psát o zkušenostech s novým vozem Honda CRV 2,2 diesel - stav km k dnešku je 5500.

Takže k tomu nejdůležitějšímu - pohonu 4x4 - musím konstatovat, že nyní když napadl sníh a jezdím často lyžovat do horských poloh velice si tento pohon vychutnávám - skutečně nepoznávám okamžik kdy dochází k připojení zadního náhonu. Do situace, kde nemohla auta s před.náhonem vyjet jsem se dostal zatím jenom jednou a to na Monínci při příjezdu k hotelu kde auta s před. pohonem klouzala a nebyla schopna i při tlačení lidmi vyjet nahoru a byla nucena odcouvat zpět - tady se Honda předvedla v celé kráse - absolutně žádný problém při rozjedu či výjezdu této cesty a já byl okouzlen trakčními vlastnostmi vozu. Ostatně nebyl jsme jediný - abych byl upřímný všechny vozy s náhonem 4x4neměly v tomto úseku vůbec žádný problém.
Spotřeba - neustále se opakuje to co jsem zjistil v prvopočátku - při jízdě s lehkou nohou se dá zajet i pod 6 l paliva ale to je již jízda, která snad nikoho moc nebaví. Při jízdě též s lehkou nohou, ale tak nějak už přijatelněji se mi spotřeba ustálila na 6,8 - 7 litrech. To už by se dalo říci, že jde o sice spořivou a pohodovou jízdu, ale ne zase takovou aby člověk neustále sledoval hodnoty okamžité spotřeby a byl jak jezdící počítač. Takže si myslím, že spotřeba tohoto vozu se bude při normální jízdě pohybovat
kolem plus mínus 7 litrů - s tím se prostě nedá nic dělat - je to vůz těžký 1,7 tuny a za to se musí zaplatit. Ale říkám, je to individuální - kdo chce mermomocí jezdit kolem 6 až 6,5 litru paliva určitě to dokáže, ale myslím, že takovému běžnému provozu bude spíše odpovídat hranice k 7 litrům paliva. Ale ..... zatím je to ještě syrový motor, je zimní provoz,zimní starty ,má zimní pneumatiky ..... takže možná v létě ...??? . uvídíme co dále ... napíši.
Abych byl komplexní a upřímný se spotřebou tak skutečně je zajímavé, že jakmile se dostanete na dálnici a dálniční provoz kde se pohybujete rychlostmi kolem 130 km někteří i kolem 150 a výše (chytří pochopí)tak už se spotřeba blíží k 8 litrům ale musím říci, že tato hranice je konečná a vůz ji nepřekračuje. Tak to bylo něco ke spotřebě.
Na rovném parkovišti se sněhem a náledím kde to hezky klouzalo jsem zkoušel jízdu s vypnutým a zapnutým ESP - musím říci, že tento systém má něco do sebe - prostě při bláznění a rychlých změnách směru jízdy slyšíte od podvozku divné zvuky - zřejmě přibržďování jednotlivých kol a vůz musím říci si drží daleko výrazněji a jistěji pozici než když jedete s vypnutým ESP - tam dostanete hodiny ani nevíte jak - no vypadá to že je to užitečná věc.
Jinak se zatím vše chová tak jak má - nic seskřípe ani nevrže - motor - podává exelentní tah a výkon - bude to asi na tomto autě to nejlepší - je absolutně tichý a bezproblémový a v krizových situacích je to veliký kamarád - takže zatím před ním klobouk dolů.
Ale abych jenom nechválil přichází i kritika - při otevřených zadních dveřích na vás z okrajů dveří začně kapat špinavá voda musíte chvilku čekat než odteče a pak se vnořit to kufru.
Když jsem vůz koupil nový - vzal jsem posuvku a změřil tloušťku brzdových kotoučů a dnes musím konstatovat, že se začíná vytvářet typický vyjetý okraj na okraji brzd. kotouče a je to již takových 0,3 až 0.4 mm . A to si myslím, že je to velice velké opotřebení brzdového kotouče v tak malému nájezdu km. S vozem jezdím skutečně citlivě, využívám brzné síly motoru při brždění a jezdím skutečně poklidnou jízdou s co nejmenším využíváním brzd. Po zkušenostech s vysokou kvalitou brzových kotoučů u motocyklu HONDA CBR 11XX kde musím říci, že za brzdy jsem bral jak ˇdas a kotouče se ani nehly - zde jsme mírně rozčarován a nevím, nevím jak to půjde dále- mám pocit, že až ujedu 20000 km budou kotouče na odpis.
Ještě snad zmíňka k odpérování vozu - je to skutečně tvrdčí posez a v některých situacích bych uvítal kdyby měl kouzelné tlačítko a já ho mohl zmáčknout a pérování by zvláčnělo.
Ale zase na druhou stranu jakmile Honda ucítí pěkný asfalt či dálnici je ve svém živlu - jízda je příjemná pohodová - vůz se pohupuje a připadnete si tak nějak normáně jako v jiných vozech. Ale jakmile zajedete na rozbitou okresku - v tu ránu cítíte jak vše přitvrdí - jizdá je dá se říci již né tak příjemná a vy se těšítě zase na pěkný kus silnice - ale s tím se asi nedá nic dělat - je to takto nastavené - na druhou stranu musím být zase seriozní - vůz se chová při průjezdech zatáčkou absolutně suveréně a jistě - to je zase úplně o něčem jiném - takže je to něco za něco.
Zatím vše - jestli někoho z vás toto mé povídání zaujalo budu rád , a vy kteří již tento či podobný vůz vlastníte přispějte prosím i se svými zkušenostmi CRV. Přeji všem pěkné km a hodně pohody na našich již přehuštělých silnicích. Hezký nový rok Jarda J.

Přečetli jste recenzi, teď ji můžete ohodnotit: Hodnocení inzerátu: 3


Komentáře uživatelů k recenzi Honda CR-V

Vložit komentář

Okapnička

Tak mi v servisu bezplatně okapničku nainstalovali a je po problému. Doporučuji všem i po záruce. Vždyť se jedná o kus gumy !!

30.03.2010 | 21:15:30 | mike Reagovat

To kápaní u zadních dveří je fakt nepříjemné. Nyní jsem byl s autem na I.garanční kontrole a to kapání jsem reklamoval.
Výsledek je takový, že mi servis zdarma objedná a nainstaluje tvz. okapničku a mělo by být po problému. Po instalaci okapničky dám vědět, zda se stav zlepšil.

03.03.2010 | 13:32:27 | Mike Reagovat

Mám stejné auto již dva roky, najeto 30000 km a zatím bez problémů. Jen dolívám naftu, dlouhodobý průměr 7,2 l/100km.

04.08.2009 | 15:40:23 |  Reagovat

koberečky

s tímto autem jsem také velice spokojen,koupeno v září 2008 v dieslové verzi, celou zimu se mi zdálo, že motor netáhne zcela plně,na jaře při čištění auto jse vyndal kobečky a zjistil jsem, že pedál plynu se dá zmáčknout jestě o cca 1cm víc, kobereček jsem hodil do kufru a auto uhání super, ani očipovat nepotřebuje, hodně zdaru všem majitelům.

16.05.2009 | 17:33:44 | vladimír Reagovat